Vandring i Mæhren
Vandreferie i Mæhren byder på en unik natur.

Pálava

Pálava er et beskyttet naturområde beliggende i regionen Sydmæhren på grænsen til Østrig. Denne vinregion har det varmeste klima i Tjekkiet og tilbyder fremragende muligheder for vandreture, cykling, vandsport og ikke mindst besøg af restauranter.
 
Vandrestierne i området er godt afmærkede. En af dem begynder i landsbyen Dolní Věstonice, der gav navnet til en berømt Venus-figur fra palæolitisk tid. Følg den rødt markeret sti, der fører dig til det højeste punkt af Pálava-bakkerne (Děvín-bakken 549 m). Langs stien på denne ca. 15 km lange rute, vil du opleve smuk udsigt over det omkringliggende landskab skabt af blændende hvide klipper af kalksten, vanddæmninger og damme, blomstrende enge, lavlandskove, romantiske ruiner af middelalderlige slotte, vinmarker og natur, hvor der ligger små hyggelige traditionelle vinlandsbyer. På rejsen kommer du også til Dívčí hrady, gotiske borgruiner fra det 13. århundrede. Du fortsætter til den højeste top ved Pálava bakken - Děvín - og derefter til en lille landsby Klentnice. Hvis du har brug for en lille pause, anbefaler vi, at du besøger restauranten Café Fara. Derefter fortsætter stien til en anden gotisk slotsruin kaldet Sirotčí hrádek og fører igennem maleriske vinmarker til den historiske by Mikulov.

Moravský kras (Den mæhriske karst)

Moravský kras (Den mæhriske karst) er et af de vigtigste karstområder i Centraleuropa, beliggende nær byen Brno i den østlige del af Tjekkiet. Der er mere end 1100 huler og kløfter, men kun fire huler er åbne for offentligheden. Grotterne ligger i Pustý žleb-kløft, 2 km fra turistinformationscentret og Skalní mlýn restaurant ved floden Punkva. Hvis du ikke ønsker at vandre, kan du tage turisttoget fra møllen.
 
Rejsen til de berømte Punkva-huler varer en time og fører gennem massive klippekatedraler dekoreret med stalagmitter og stalaktitter i bunden af Macocha Afgrunden og fortsætter på en motorbådtur langs det dybe, grønlige vand i den underjordiske flod Punkva. Macocha Afgrunden har en dybde på næsten 140 meter! Du kan også undersøge Macocha fra to udsigtsbroer. Forlad Punkva-hulerne via en svævebane og gå tilbage til Skalní mlýn.

Jeseníky-bjergene

Jeseníky-bjergene tilbyder et paradis fyldt med naturskatte og hundreder af godt afmærkede ruter for vandrere og cyklister med utallige opdagelsesstier, huler, vandfald og udsigtstårne. Det er et råt, men samtidig romantisk landskab, som du vil tiltrækkes af ved første øjekast. Prøv stien fra Červenohorské sedlo til Praděd og Vřesová studánka. Praděd er ikke blot Jesenikys højeste bjerg, men også Mæhren s højeste bjerg. Det glasindrammede udsigtstårn tilbyder et spektakulært panorama, der inkluderer bjerget Sněžka, Kralický Sněžník og Beskiderne, sammen med udsigten til reservoiret i Dlouhé stráně elektriske kraftværk.
 
Vandkraftværket i Dlouhé Stráně er som en hemmelig bunker i en Bond-film. Takket være det futuristiske udseende og det attraktive omgivende landskab er stedet blevet et af de mest besøgte steder i Jeseníky-bjergene og et af Tjekkiets syv vidundere. Fra Praděd anbefaler vi en tur til Červenohorské sedlo, der begynder med en nedstigning til Divoká Desná-dalen. En anden mulighed er en rute, der fører dig gennem Švýcárna, vandrernes hytte, der blev omdannet fra en hyrdehytte til en klassisk bjerghytte. Fra hytten på Červenohorské sedlo kan du fortsætte til Vřesová studánka. Din belønning for at afslutte ruten vil være en udsigt til de majestætiske Vozka og Keprník.

Beskiderne

Beskidernes dronning er Lysá hora bjerget, men bjergkæden har også en konge. Hans navn er Radegast, en hedensk gud, og hvis du ønsker at se hans statue, bliver du nødt til at klatre til toppen af Radhošť-bjerget. Gå op via Pustevny, hvor du kan blive overrasket over at se nogle typiske eksempler på træarkitektur bygget i en anderledes folkestil. Fra Pustevny, som er den attraktive destination for vandrere, der opdager dette vidunderlige område, er det kun en kort vej til Radhošť. I en højde af 1.129 m hersker solens gud. Hvis du har lyst til at vandre på de ensomme toppe på Beskiderne, skal du gå mod Grúně-ryggen. Populære steder her inkluderer landsbyen Bílý kříž med sit monument over grænsevagterne, der engang skulle fange smuglere.
 
Gå ikke glip af at besøge Valaška Trail, trætoppe-gangsti med et udkigstårn, der ligger på den øverste station på Pustevny-kabelbanen. Stien inkluderer den eneste rebophængte gangbro i Tjekkiet og den længste skywalk i Europa. Der er et unikt udkigspunkt i glas, der fremkalder følelsen af at flyde i luften. Besøgende kan nyde øjeblikke i trætoppene med smuk udsigt over Beskiderne-bjergkæden.