Hvor kan man finde kaffe i byen
Kaffe er en fantastisk drik, som hver nation tilbereder lidt anderledes. For hundrede år siden var det en del af en god opdragelse at besøge en café. Forfattere, journalister, arkitekter, kunstnere og selvstændige havde deres yndlingssteder. Ved bordene blev der diskuteret politik, kunst og forhold mellem mennesker. I dag er caféer stedet, hvor man slapper af eller hvor man holder forretningsmøder. Tjekkiet er i de sidste 10 år ramt af den såkaldte caféfeber. Oprindeligt startede det som en sag mellem et par kaffeentusiaster, der kom fra en gård, hvor kaffebønnerne følsomt blev ristet og præcist tilberedt af en dygtig barista. I dag finder du disse caféer i enhver by. Vi vil som en del af fejringen af den internationale kaffedag, der i år falder på den 1. oktober, præsentere dig for flere gode caféer i hele Tjekkiet.

Pragcaféer, du ikke må gå glip af

Prag er koncentrationen af caféer sandsynligvis den største. Selvom Brno træder Prag i hælene, men mere om det lidt senere. Prag kan prale med historiske caféer, som blev besøgt af berømtheder som fx Albert Einstein eller Franz Kafka. Sådan en café er for eksempel Café Louvre på Národní třída nær Nationalteateret. Den blev åbnet i 1902 og findes den dag i dag stadig på sin plads. Du kan der finde baristaer i plaidbukser, der udelukkende betjener tjenere og servitricer i strøgne skjorter og med sort butterfly. En smuk gammeldags atmosfære vil møde dig! En anden gammel café er Grand Café Orient nær Obecní dům. Dette er den eneste originale kubistiske café i verden!Men hvis du foretrækker selve kaffen og leder efter udvalgt kvalitetskaffe fra små risterier eller direkte fra forskellige plantager, har du utallige muligheder i Prag. Prøv fx café Místo i Dejvice. De serverer her kaffe fra det lille risteri Doubleshot. Eller har du bare brug for kaffe til at tage med? I Kafemat, igen i Dejvice, laver de, efter nogles smag, den bedste cappuccino i området! Du finder en fredelig atmosfære og kaffe i topkvalitet i showroomet og i hovedcaféen i den berømte La Bohème Café risteri i Vinohrady. Og hvad med atmosfæren? Hvis du leder efter autenticitet og hygge, må du ikke gå glip af caféen Nový svět i Nový svět-kvarteret i Hradčany. Et lille sted, en familievirksomhed og god kaffe med hjemmelavede forfriskninger. Et sted med den smukkeste grønne have i hele Prag, enestående fred, udvalgt kvalitets kaffe og hjemmelavet slik, dette er Konditoriet Alchymista. Hvis du kommer hertil, skal du stoppe ved det nærliggende Kaffemuseum, der beskæftiger sig med kaffens historie, ikke kun i tjekkisk sammenhænge.

… og hvad med Brno?

Kaffescenen i Brno træder dristigt i hælene på Prag. Der er endda spekulationer om, hvorvidt du finder bedre caféer i metropolen, eller i den næststørste by Brno i Sydmæhren. Vi overlader dommen til dig ... Så her er listen over de bedste caféer. Og bemærk at alle caféer finder du i byens centrum i gåafstand fra hinanden. Hvis du har nok koffeinresistens, kan du prøve dem alle. Eller i det mindste nogle af dem. Coffee Bar Mymika er nok den seneste nyhed på Moravské pladsen. Til gengæld har SKØG Urban Hub på Dominikánské pladsen været registreret i mange år som én af ​​de bedste caféer i Mæhren i moderne skandinaviske stil. Kafec Brněnský er et firma, der igennem dets eksistens har opbygget et ry for at være et glimrende sted for morgenvafler! Og Monogram Espresso Bar på Kapucínské pladsen er til gengæld den mindste café i hele byen. Her er kun et bord. Men deres espresso er perfekt. Café Punkt. – afslutter hermed listen over udmærkede virksomheder i Brno. Veganere er velkomne her. Der er rigtig mange originale caféer at vælge imellem. Alt hvad du skal gøre er at vælge fra det uudtømmelige udvalg.

Lékárna (Apoteket) i Karlsbad

I centrum af det vestbøhmiske kurbadssted Karlsbad befinder sig et etablissement, der er eftertragtet, ikke kun af de lokale, café Lékárna (Apoteket). Kaffe fra Karlsbadristeri City Roasters, fantastiske mennesker og DJ-pult. Interessant forbindelse, men vigtigst af alt - lækker kaffe tilberedt som den bør være.

Det østbøhmiske stoppested i Litomyšl

Litomyšl er en lille by i Østbøhmen, fuld af værdifuld arkitektur og gastronomi af høj kvalitet. Besøg fx Kafemysl på Smetana pladsen eller café Chocco Café lidt længere væk. I begge finder du hyggelige omgivelser, kvalitets kaffe og noget sødt til kaffen.

Znojmo handler ikke kun om vin

Znojmo i Sydmæhren er kendt som centrum for vindyrkning. Men også andre ædle drikkevarer er i kurs her. I Káva na Knopp serveres en lækker kaffe i byens centrum. Dens ejer har skiftet sit erhverv, fra bartender til barista og serverer hjemmelavede lækkerier til kaffen.

Pilsen er heller ikke bagud

Cafébølgen undslap heller ikke den østbøhmiske by Pilsen. På Café Walter tilbereder de ristet kaffe på Berlins Five Elephant. Vil du have espresso eller filtreret kaffe? Her har de begge dele. Derudover fremragende mad - fra pandekager med karamel til æg Benedict.