Julestemning i tjekkiske byer
Tjekkerne elsker jul, og det gør tjekkiske julemarkeder til noget helt særligt. Tag på opdagelse i tjekkiske historiske byer. I juletiden får dit besøg en ekstra dimension.

Brno

Der er julemarkeder i næsten alle tjekkiske byer, så uanset, hvor i Tjekkiet du tager til, vil du blive mødt med magisk julestemning, juletraditioner og et bredt udvalg julelækkerier. Tjekkiets næststørste by Brno afholder hvert år flere julemarkeder, det største på byens største plads, Náměstí Svobody (Frihedspladsen). Julemarkedet satser udover salg af julevarer også på underholdning og aktiviteter for børn og hele familien. Julemarkedet på Dominikánské náměstí vil især præsentere tjekkiske gastronomiske specialiteter, mens julemarkedet på byens populære Zelný trh tilbyder diverse traditionelle tjekkiske håndværksvarer. På alle tre markeder serveres der naturligvis et varieret udbud af tjekkiske lækkerier, som grog, punch, trdelnik samt hjemmelavede kartoffelpandekager og pandekager.

Olomouc og Český Krumlov

Byen Olomouc, ligeledes i Mæhren, afholder naturligvis også en stemningsfuldt julemarked. Det sker i byens smukke historiske centrum, på byens torv, især kendt for sin treenighedssøjle fra 1700-tallet, opført på UNESCOs verdensarvliste. Store stemningsfulde julemarkeder finder du også i den UNESCO-fredede by Český Krumlov. Her er det byens maleriske middelalderlige centrum med sine velbevarede huse og slotskompleks, kendt for det bedst bevarede barokteater i verden, der danner kulissen til julemarkedet.

Plzeň og České Budějovice

I byerne Plzeň (Pilsen) og České Budějovice kan du kombinere en magisk julestemning med at smage på, hvad begge byer ellers er kendte for, henholdsvis Pilsner Urquell i Plzeň og Budvar (Budweiser) i České Budějovice. I begge byer kan du desuden besøge de to verdensberømte bryggerier, hvor de to øl bliver fremstillet. Fælles for alle de nævnte byer er, at de er nemme at komme til med tog. Der er jævnlige afgange til byerne fra Hlavní nádraží (Hovedbanegården) i Prag.