Familieferie i Sydbøhmen
Dybe søer og skove og seværdigheder i særklasse. Sydbøhmen er på grund af sit rige udbud af kulturhistoriske seværdigheder og uberørte natur en af ​​de mest besøgte regioner i Tjekkiet. Regionens mange damme og søer og seværdigheder byder på mange muligheder for en indholdsrig famileferie.

Aktiv ferie på cykel

Sydbøhmens maleriske natur og mange historiske seværdigheder gør regionen, som skabt til en cykelferie. Behagelige cykelruter i regionens smukke natur med massevis af damme, søer, floder og dybe skove vil glæde alle, der sætter pris på en afslappet cykeltur i en smuk natur. Mere eller mindre hele regionen er forholdsvis flad og derfor også velegnet for familier med mindre børn. Hovedparten af cykelruterne giver mulighed for at besøge mange af regionens borge og slotte og naturligvis få sig en svømmetur i regionens utallige søer. Mange af cykelruterne har desuden et emne og er forsynet med informationstavler. For eksempel den 20 km. lange cykelrute med fisketema i byen Vodňany, som går forbi flere damme, udstyret med informationstavler, som introducerer dammene og nogle af møllerne på ruten. Cykelstien på Tjekkiets nationalflod Vltavas venstre bred, fra regionens hovedstad České Budějovice til et af Tjekkiets mest fotogene slotte Hluboká, er en af ​​de mest populære i det sydlige Bøhmen. Den mere end 20 km lange rute er asfalteret og også velegnet til gennemføre på løbehjul eller rulleskøjter.

På opdagelse i Tjekkiets fiskeparadis

Byen Třeboň og området omkring byen, det såkaldte Třeboňsko, er med sine mere end 500 damme et centrum for tjekkisk dambrug. Området er på grund af sin unikke natur blevet inkluderet i UNESCOs biosfærereservater i 1977 og erklæret for et beskyttet landskabsområde i 1979. Třeboňskos mange søer gør området til et ideelt sted at tilbringe en aktiv sommerferie med svømning, vandsport og fiskeri. Hele området er forholdsvis fladt og er derfor også et sted, som er velegnet for cykelture med børn. Gode afmærkede cykelruter vil føre dig igennem Třeboňskos smukke natur, hvor der er mange gode muligheder for overnatning, fra hyggelige campingpladser til pensionater og hoteller. Flere af cykelruterne er udstyret med informationstavler, som fortæller landskabets og de omkringliggende landsbyers historie samt om naturen i området. Flere damme tillader lystfiskeri, hvor turister kan købe et lystfiskertegn. 

Vandrutsjebaner, boblebade, wellness og akvarier i naturskønne omgivelser

Sydbøhmens søer og dybe skove kan suppleres med et ægte vandland ved Tjekkiets største vandreservoir Lipno. Her ligger Wellness Hotel Frymburk, som kan prale af endnu en unik oplevelse i det sydlige Tjekkiet. Vandlandet Børns Vandverden er med et areal på 270 kvadratmeter en stor oplevelse for børn. Glæd dig til eventyr, afslapning, adrenalin og masser af sjov! Vandlandet er også velegnet for små børn, så forældrene behøver ikke at bekymre sig, vanddybden er 30 cm og vandtemperaturen mellem 26-29 grader. Og hvad kan dine børn se frem til? Naturligvis rutsjebaner, vandrutsjebaner, boblebade for børn og samt mange andre attraktioner. Børnenes Vandland er en del hotellets Aquapark, som også har en afdeling for med aktiviteter for voksne, ikke mindst wellness for voksne. En del af Aquaparken er også en unik udstilling af akvarier, der viser livet under vandet, ikke kun i Tjekkiet, men også i tropiske farvande og have. Hele området omkring Lipno byder desuden på en malerisk natur og naturligvis alle former for vandsport. I kommer garanteret ikke til at kede jer.