Tjekkiske klippebyer er enestående

Tjekkiske klippebyer er enestående

Tjekkiske klippebyer er enestående
Særprægede sandstensklipper og klippeformationer, der får dig til at tænke på paradis Udforsk en verden af ​​massive sandstenstårne, klippevægge og forunderlige kløfter. Klippebyerne i Tjekkiet er noget, som ikke findes mange andre steder i verden.

Centraleuropas vildeste klippeby

Adršpach-klipperne er den største og vildeste klippeby i Centraleuropa, som har fascineret turister og vandrere siden 1700-tallet. Det var også dengang de første vandrestier blev grundlagt, og vandrere gradvist begyndte at erobre den ene klippeformation efter den anden. De fleste af navnene på de lokale klipper stammer også fra dengang. Blandt de mest kendte er De elskende, Borgmester og borgmesterinden, Sukkertoppen, Krukken eller Elefanternes plads. Nogle steder i klippebyen er kun tilgængelige med stiger. Rundturen gennem klippebyen er tilgængeligt hele året rundt og er også velegnet til aktive seniorer og mindre børn, dog kan nogle strækninger, stejle trapper og smalle passager give problemer. Det er nødvendigt, især i højsæsonen, at foretage en forudgående reservation for at komme ind i klippebyen. Reservationer er tilgængelige på klippebyens officielle hjemmeside, (www.adrspasskeskaly.cz) hvor du både kan købe en entrébillet samt reservere en parkeringsplads.

Europas største naturlige stenport

Et smukt landskab med fantasifulde klippebyer, romantiske dale, vilde kløfter, melankolske floder, maleriske landsbyer, dybe skove, snoede veje, klippeudhæng og sluser. Det er nationalparken České Švýcarsko (Det Tjekkiske Schweiz), som med sin fantastiske natur er en uforglemmelige oplevelse for både børn og voksne. 

České Švýcarsko er kendt for et af verdens vidundere – Pravčická Brána (Pravčická-porten), som er en af de største naturlige stenporte i Europa samt for en enstående sejltur på nationalparkens flod Kamenice. Nationalparkens mange naturstier giver de besøgende mulighed for at udforske nationalparkens enestående skønhed. I år, helt nøjagtigt den 25. april, åbner desuden naturstien Hřebenovka, en 101 km lang sti, som forbinder bjergtoppene i regionen. Den er en del af en vandrerute, som forbinder bjergkæderne i fem tjekkiske regioner. Der er forfrisknings- og overnatningsmuligheder langs vandrestien Hřebenovka samt ved de fleste andre vandrestier. České Švýcarsko er beliggende i det nordlige Tjekkiet ved grænsen til Tyskland og danner med nabolandets Saksiske Schweiz en unik grænseoverskridende region.

Paradis ligger i Tjekkiet

Geoparken Český ráj (Det Bøhmiske Paradis) har ikke fået sit navn uden grund. Český ráj er kendt for sine særprægede sandstensklipper. Geoparken blev udnævnt til UNESCO-geopark i 2015 og er et af Tjekkiets allersmukkeste områder. Den Gyldne Sti forbinder de smukkeste og mest betydningsfulde steder i parken og har en samlet længde på 119 km, fra Mladá Boleslav til Jičín, forbi dale, klippebyer, bakker, vandløb, men også middelalderborge og fyrreskove. Du vil opleve middelalderborgene Valečov, Kost, Trosky, Hrubá Skála, Valdštejn, Frýdštejn, smukke udsigtspunkter og samt vil stifte bekendskab med områdets folkearkitektur. Det er naturligvis ikke nødvendigt at gennemføre hele stien for at få en fornemmelse af geoparken. Udover Den Gyldne Sti byder Český ráj desuden på en lang række kortere vandre- og mountainbikeruter og enkelte steder på aktiviteter for børn, som gør Český ráj yderst velegnet til en vellykket familieferie.