Her kan du høre klassisk musik i Tjekkiet
Er du glad for klassisk musik? Så er Tjekkiet det rette sted at tage til. Tjekkiet er kendt for sine mange festivaller med klassisk musik, men du kan høre klassisk musik hele året rundt, uanset om der er festival eller ej.

Klassisk musik i Prag

Tjekkiets hovedstad Prag har naturligvis det største udbud af klassisk musik i Tjekkiet. Her finder du ikke blot tre operascener - Národni divadlo, Státní opera og Stavovské divadlo, men også en lang række koncertsale, kirker med musikkoncerter og meget andet, hvor klassisk musik er på programmet. Et af de oplagte steder med dagligt program, er Obecní dům (Folkets hus), bygget i
1905-1911 i Jugend stil, hvor der bliver afholdt koncerter og udstillinger. Klassisk musik er som regel også dagligt på programmet i Rudolfinum, som er et hjemsted for Den Tjekkiske Filharmoni. Rudolfinum er bygget i neo-renæssance stil i årene 1876-1884. Besøget af både Obecní dům og Rudolfinum er en oplevelse i sig selv.

Samme gælder det monumentale kompleks, Klementinum, forbundet med ankomsten af jesuitter i 1556. Klementinum er et af Prags vigtigste historiske komplekser og består bl.a. af det overdådigt udsmykkede Spejlkapel, hvor der jævnligt bliver afholdt koncerter af klassisk musik. Udover de nævnte steder, bliver der afholdt koncerter i en del af Prags kirker og mindre sale og saloner.

Klassisk musik i Tjekkiets næststørste by og Mæhrens hovedstad Brno

Brno er Tjekkiets næststørste by og har af samme grund det næststørste udvalg af kulturelle begivenheder umiddelbart efter Prag. Brno har naturligvis også en opera og koncertscene, henholdsvis Janáčkovo og Mahénovo divadlo, som begge er en del af Národni Divadlo Brno. Brno er også hjemsted for Brno Filharmoni, som holder til i Besední dvůr. Ligesom i Prag bliver der dog også i Brno dagligt afholdt en lang række andre koncerter og kirkekoncerter. Tjek Brnos oversigt over kulturelle begivenheder, hvor du kan finde alle aktuelle kulturelle begivenheder i Brno og omegn. Hjemmesiden hedder: “Brno, musikkens by”. Kan det siges mere klart, at du er på den rette adresse?

Klassisk musik andre steder i Tjekkiet

Tjekkiet er dog langt mere end landets to største byer, så du kan være helt tryg ved, at kunne komme til at høre klassisk musik, uanset hvor i landet du tager til. I Ostrava kan du eksempelvis høre Janáček Filharmoni Ostrava, opkaldt efter komponisten Leoš Janáček. I løbet af de kommende år endda i byens nye supermoderne koncertsal, hvis byggeri er i fuld gang. I Olomouc Mæhrisk Filharmoni Olomouc og i Zlín Bohuslav Martinů Filharmoni. Den Vesttjekkiske Symfoniorkester holder til i kurbyen Marianské Lázně (Marienbad), mens Karlovy Vary Symfoniorkester, som er et af Europas ældste orkestre, holder til i kurbyen Karlovy Vary (Karlsbad). Kommer du til České Budějovice kan du udover at smage på byens verdenskendte Budweisser-Budvar øl opsøge en koncert med Den Sydtjekkiske Filharmoni. I den østtjekkiske by Hradec Králove, Filharmoni Hradec Králove , og i det nordlige Tjekkiet Den Nordtjekkiske Filharmoni.