Golf, kultur och industrialism i Mæhren
I den östra delen av Tjeckien vid foten av bergskedjan Beskiderna, mellan djupa skogar och gröna dalar kommer Mæhren förföra dig med sin rikedom.
Gör ett nedslag i Ostrava, som är huvudstaden i norra Mæhren och landets tredje största stad. Det finns en internationell flygplats och fabriksskorstenarna i den nedre delen av distriktet Dolní Vítkovice är imponerande. Den industriella platsen härstammar från första hälften av 1000-talet och är en viktig del av Tjeckiens intensiva ekonomiska aktivitet och representerar landets stålindustri. Staden anordnar även musikfestivalen Colors of Ostrava som samlar de för tillfället mest prestigefyllda rockgrupperna.

Det största museet i Tjeckien som ägnas åt gruvdrift Landek Park ligger också här och missa för allt i världen inte gatan Stodolní som är centrum för nattlivet i Ostrava. Här flödar ölet generöst och sömnen är ett minne blott.

Atmosfär och trevlig golf i slottsparken Šilheřovice

På 18-håls banan Park Golf Club Ostrava finns möjlighet till spel i härlig atmosfär och vacker miljö. Högt eller lågt handicap spelar ingen roll. Banan ligger 15 km norr om Ostrava i byn Šilheřovice. Golfbanan existerar i harmoni med den magiska miljön i en park som tillhör det magnifika slottet Rothschild. I böljande terräng kommer du att uppleva golf med alla dina sinnen. De vackra hundraåriga träden från hela världen skänker en behaglig skugga under spelet, samtidigt kräver dessa att du är noggrann i ditt spel. Det angränsande jaktpalatset har förvandlats till en restaurang och det ombyggda växthuset fungerar idag som klubbhus. Boende hittar du på det lyxiga slottet Zámek Šilheřovice eller det mer genuina Hotel & Hostinec U svatého Jana v Šilheřovicích som har öppen spis och sommarterrass.    

Golfglädje på Ropice Golf Resort

Ropice Golf Resort öppnade 2004 och designades av Hans George Erhardt som är en av de mest betydande europeiska arkitekterna. Anläggningen har en 18-hålsbana, par 72 mästerskapsbana, träningsområden för spelare på alla nivåer och ett trevligt klubbhus. Banan erbjuder enastående panoramautsikt över de schlesiska Beskiderna, många bunkrar, böljande fairways, intressant utformade greener och flera sjöar. En superb golfupplevelse väntar på dig!

Koppla av på Golf & Ski Resort Ostravice

Golf & Ski Resort Ostravice är en avkopplande semesterort som ligger mellan de två högsta topparna i Beskydy-bergen, Lysá hora och Smrk, vid foten av Žárberget i Ostravice. Golfbanan är en par 72 master golfbana i parklandstil skapad av designern och byggnadsingenjören Chris Johnson, som har byggt många golfbanor i Europa och i Afrika. Hans yrkeserfarenhet återspeglas i valet av banans plats och form, byggnadsmaterial, bevattningssystem och de rymliga greenerna och många vattenhinder. Naturligtvis hittar du också förstklassiga faciliteter såsom ett hotell, en restaurang och en golfakademi. Höjdpunkten i varje runda är panoramautsikten över Lysá hora från det 18:e hålet.

Högsta kvalitet på Prosper Golf Club Čeladná

Prosper Golf Resort erbjuder golfälskare två 18-hålsbanor för turneringar och en driving range för träning. Under flera år i rad har golfklubben anordnat den prestigefyllda PGA European Tour. På området finner du även det moderna ridcentret Prosper Horse Ranch, en elegant restaurang och ett designhotell. En upplevelse värd pengarna är designhotellet Miura, där du kan njuta av ostörd avkoppling på spaet och massor av konst och skulpturer. Prosper Golf Club Čeladná tillhör utan tvekan en av Europas elitgolfanläggningar.

Ölbad och medeltida slottsruiner

Innan du sätter av i riktning mot Ostrava så gör en liten omväg och stanna till i orten Štramberk. Vid torget ligger det kommunala bryggeriet som producerar en läcker lokal öl, Trubač. Här inte bara dricker du ölet utan kan även sänk ner dig i ett bad som innehåller ingredienser från bryggerijäst och sällsynta växter. Det är verkligen ett originellt sätt att närma sig två berömda tjeckiska traditioner, hydroterapi och ölkonst.

Några kilometer bort ligger Rožnov pod Radhoštěm den levande symbolen för bevarandet av regionens historiska arv. Ytterligare några kilometer bort ligger Hukvaldy, vars slott under en lång tid var det mest imponerande slottet i Moravien och kompositören Leoš Janáčeks födelseort. I juni och juli hålls den internationella musikfestivalen "Hukvaldy Janáček festivalen" för alla musikälskare. De romantiska ruinerna av den medeltida fästningen är och förblir en utmärkt plats att betrakta hela Mæhren regionen.