Tšekin joulumarkkinat 2022

Tšekin joulumarkkinat 2022

On aika alkaa suunnittelemaan reissua Tšekin joulumarkkinoille!

Tšekin joulumarkkinat 2022
Keski-Euroopan joulumarkkinat tunnetaan kautta maailman, ja tšekkiläinen joulutoriperinne kuuluu kauneimpiin esimerkkeihin. Kun kaupunkien historialliset aukiot ja taianomaisten linnojen sisäpihat valaistaan ja niistä tulvii kuuman glögin ja makeisten tuoksua, vilkasta puheensorinaa ja iloisia joululauluja, joulutunnelma on parhaimmillaan.

Praha

Prahan Vanhankaupungin aukio kuuluu Tšekin kauneimpiin paikkoihin, ja aukiolla järjestettävät joulumarkkinat (26.11. – 6.1.) takaavat unohtumattoman elämyksen. Aukiolla kohoava korkea ja upeasti koristeltu joulukuusi ja sen ympärillä olevat söpöt myyntikojut vievät sinut suoraan satumaailmaan. Maista glögiä ja viiniä, makkaroita ja trdelník-makeisia, ja oikeille ruokaintoilijoille on tarjolla myös ostereita ja etanoita.
 
Jos suosit rauhallisempia paikkoja, kokeile muita Prahan tunnelmallisia aukioita. Náměstí Míru -aukion joulumarkkinat (20.11. – 24.12.) tunnetaan kodikkuudestaan, lähellä sijaitsevan Tylovo náměstí -aukion joulutori (26.11. – 24.12.) taas laajasta valikoimastaan myytäviä joulukoristeita ja muita esineitä. Kauniisti koristellun Palladium-ostoskeskuksen edessä järjestettävät Náměstí Republiky -aukion markkinat (26.11. – 24.12.) ovat tilavampia ja tarjoavat upeita näkymiä kuuluisalle jugendtyyliselle Kunnantalolle ja keskiaikaiselle Ruutiportille.

Brno

Brnon perinteiset joulumarkkinat Náměstí Svobody -aukiolla hurmaavat jokaisen vierailijan. Tule valitsemaan kaunis käsintehty joulukoriste tuliaiseksi, maistamaan kuumaa hunajaviiniä ja ihastelemaan määriläisten leipurien taitoja. Aivan keskeisen aukion tuntumasta löydät myös muita joulutoreja, joiden lämmin ja kodikas tunnelma on pakko kokea. Historiallinen Zelný trh -aukio ja Vanhan kaupungintalon sisäpiha odottavat juuri sinua. Brnon keskustan joulutorit järjestetään päivinä 25.11. – 23.12, kun taas Brnon messukeskuksen joulumarkkinat päivinä 9. – 18.12. Messukeskukseen kerääntyy yli 400 myyjää niin Tšekistä kuin ulkomailta, joten jos et ole vielä keksinyt lahjaideoita läheisillesi, täältä löytyy vuorenvarmasti oiva ja ainutlaatuinen lahja.
 
Brnoon lähtee joka päivä kymmeniä busseja ja junia niin Prahasta (matka kestää noin 2,5 - 3 tuntia) kuin myös Wienin keskustasta ja lentokentältä (noin 2 tuntia). Kaikki kolme kaupunkia ovat tunnettuja ihanista joulutoreistaan ja unohtumattomasta joulutunnelmastaan, ja ne voi nopsasti yhdistää yhteen reissuun!


Olomouc

Määrin historiallinen helmi Olomouc on ihana paikka kokea tšekkiläinen adventtiaika. Tule Horní náměstí ja Dolní náměstí -aukioille (18.11. – 23.12.) maistamaan kuumaa glögiä, selaamaan paikallisten käsityötaiteilijoiden valmistamia tuotteita ja herkuttelemaan paikallisilla ruokaerikoisuuksilla. Lapset innostuvat varmasti perinteisestä joulukarusellista.
 
Olomouciin pääsee helposti sekä Brnosta (noin tunti bussilla ja puolitoista junalla) että Prahasta (2,5 tuntia sekä bussilla että junalla).


Plzeň

Tule oluen pääkaupunkiin nauttimaan sekä maailman parhaasta oluesta että joulutunnelmasta. Náměstí Republiky -aukio muuttuu joulutoriksi päivinä 23.11. – 23.12. Niin lapset kuin aikuisetkin ihastuvat varmasti joulutorin kodikkaasta tunnelmasta, länsiböömiläisistä pipareista ja elävän jouluseimen aasista ja lampaista. Äläkä unohda ajelua jouluratikalla!

Plzeňiin pääsee Prahasta nopeasti puolessatoista tunnissa suorilla bussi- ja junayhteyksillä.

České Budějovice

Etelä-Böömin maalauksellinen pääkaupunki České Budějovice järjestää joulumarkkinansa Náměstí Přemysla Otakara II. -aukiolla päivinä 25.11. – 6.1. Paikallisten markkinoiden erikoisuutena ovat perinteiset säkkipilli- ja kansantanssiesitykset. České Budějoviceen lähtee Prahasta suoria busseja (matka kestää vähän yli 2 tuntia) ja junia (2 tuntia).Český Krumlov

Tule nauttimaan joulutunnelmasta Tšekin romanttisimpaan kaupunkiin, Unesco-kohteeseen Český Krumloviin (25.11. – 6.1.)! Keskeisellä Náměstí Svornosti -aukiolla joulukuusen edessä pidettävät joulukonsertit, kaunis valaistus ja glögin ja paahdettujen manteleiden tuoksu vetävät sinut varmasti historiallisen kaupungin satumaiseen tunnelmaan. Adventtiajan kohokohtana on elävä jouluseimi vaikuttavan musiikin säestämänä.
 
Český Krumloviin pääsee näppärästi Prahasta suoralla bussilla, jolloin matka kestää 2,5 tuntia. Läheinen České Budějovice on Krumlovista vain puolen tunnin bussimatkan päässä.