Historier om latter og glemsomhed
I marts 2020 stoppede turistindustrien på verdensplan, og alle internationale grænser blev lukket på grund af pandemien. Det har påvirket kulturlivet og haft konsekvenser for fagfolk inden for scenekunst, teatre, kunstgallerier og restauranter. Selvom pandemien har påvirket mange iværksættere og kunstnere, vil deres modstandsdygtighed og kreativitet være fremherskende.


For Alina Nanu har det været en barndomsdrøm at danse på en af ​​verdens førende ballet-scener. Hun elsker følelsen af ​​at danse foran et pakket publikum. Hvis du ikke har besøgt Nationalteatret i Prag bestående af tre kunstensembler: opera, drama og ballet, skal det være på din ønskeliste, når verden åbner igen! Dette er en af ​​de smukkeste bygninger i Prag og også et sted, der er tæt knyttet til landets kulturhistorie og kulturarv.

Nationalteatret slog dørene op første gang i 1881 i forbindelse med den østrigske Kronprins Rudolfs besøg i Prag. Flere forestillinger fandt sted, men derefter blev bygningen lukket til færdiggørelse. Da de sidste detaljer var på plads, brød en brand ud og ødelagde meget af den nye bygning. Branden blev betragtet som en national katastrofe, men tjekkerne blev ikke slået ud. De startede en ny kampagne for genopbygningen af ​​Nationalteatret. Rige og fattige bidrog, og resultatet blev den fantastiske sum af en million floriner indsamlet på 47 dage. Rekonstruktionen omfattede centralvarme, forbedret ventilation og gaslamperne blev erstattet med elektriske lamper. Teatret blev genåbnet to år senere. Projektlederen var arkitekten Josef Schulz, der havde den vanskelige opgave at forene tre forskellige bygninger i en harmonisk stil. Hans arbejde blev vellykket, og det perfekt designede Nationalteater åbnede dørene den 18. november 1883 med Smetanas opera Libuše, der blev specielt komponeret til galla-begivenheden. I dag består Nationalteatret af flere forskellige bygninger i det centrale Prag. Nationalteatrets scener er placeret i Nationalteatrets historiske bygning nær Karlsbroen, The New Stage, ved siden af ​​den historiske bygning, i Prag Estates Theatre, i Kolowrat Theatre og i Statsoperaen nær Wenceslas Square. Alle ensembler vælger deres repertoire efter arven fra de klassiske tjekkiske forfattere, og de fokuserer også på moderne verdensforfattere. Alina Nanu tæller ivrigt de dage til, hun igen kan danse foran et levende publikum.
 
 

 
Efter en odyssé gennem den tjekkiske kulturskat venter de gastronomiske højdepunkter i Prag. Her er lidt hjælp til at finde til alle restauranterne i byen? Normalvis ville du kunne henvende dig til Zuzi og Jan, som står for Taste of Prague for at lære de kulinariske steder at kende, som Prag har at tilbyde.

Pandemien ændrede alt natten over. I stedet holder de virtuelle måltider og har lanceret en podcast, hvor du kan høre interviews med lokale kokke og influencere. Den originale og populære madtur i Prag startede i 2011. Du kommer til at besøge steder og restauranter, som du ikke selv ville have fundet. Du får serveret lækker lokal mad, som du ikke selv vil have bestilt. Og du finder ud af ting, du ikke ville kunne google. En rigtig oplevelse med ægte mad og rigtige mennesker. Virkeligt! Deres madguider er bare udgangspunktet for, hvad de gør - de sørger for, at du har det godt i Prag. Deres to mål for dit ophold i Prag? 1. At du går hjem og elsker det. 2. Du efterlades to kilo tungere. I det mindste. Det er et løfte. Nu venter Zuzi og Jan på den dag, hvor de igen kan dele brød og skåle med deres besøgende.

 

 
Hvis du kan lide at opdage verden fra en cykelsadel, kan Filippo Mari og hans cykelfirma Biko Adventures vise dig rundt i Prag og dens omgivelser. Desværre satte pandemien en kæp i hjulene på hans forretning. I stedet for at forblive fortvivlet begyndte han at levere medicinsk nødudstyr på cykel. Filippo og hans team byggede også et websted, der viser de bedste cykelstier i området - med gratis downloads af kort til cyklister.

Biko Adventures e-cykeltur fører dig gennem de skjulte parker og grønne områder i Prag på cykelstier, mindre veje og naturstier. Du vil opdage byens parker og skove fra det ene kvarter til det andet kvarter gennem smukke grønne områder, nogle er anlagt, mens andre stadig er utæmmede. Parkerne i Prag er små skjulte skatte, som turister ofte savner - den anden side af Prag, der får dig til at spekulere på, om du stadig er i Prag! Kom og følg os med på cykelture i Prag, Česky Krumlov, Bømiske Schweiz og Bømiske Paradis. På trods af pandemien forbereder Filippo sig på bedre tider fremover.
 
 

 
Vi i CzechTourism mener, at vi alle skal hjælpe kulturen og støtte dens mangfoldighed, der er kulturens styrke. Her under genåbningen kan vi sammen genopbygge verden, som vi vil have den til at se ud. Ved at bruge kulturens rolle til at øge bevidstheden om de komplekse udfordringer, vi står over for med klimaændringer, kan vi skabe forandring. Frem for alt skal vi fortsætte med at rejse på den rigtige måde og fortsætte med at støtte de mindre spillere!