10 tips til slotshoteller og luksuriøs indkvartering
I Tjekkiet findes der hundreder slotte og paladser. Nogle af dem lokker besøgende til rundvisninger, nogle åbner sine porter som luksushoteller, konferencecentre og wellness. Vil du prøve kongelig bolig mindst én gang i dit liv? Vi bringer oversigt over de mest spændende slotshoteller fra hele Tjekkiet.

Slotshotellet Liblice

Liblice er en lille landsby i nærheden af byen Mělník i Centralbøhmen, hvor der ligger et flot barokslot udbygget i slutningen af det 17. og begyndelsen af det 18. århundrede. I dag hører slottet til Det Tjekkiske Videnskabsakademi og bruges som et luksushotel med et nybygget wellnesscentrum. Nyt kan der købes slotsspecialiteter som den lokale vin og andre delikatesser her.

Chateau Mcely

Det tager en lille times tid at køre i bil fra Prag til eco-chic hotel Mcely, som ligger i Centralbøhmen. Her kan man hygge sig på et romantisk ophold, at slappe af i spa, det er et ideelt sted for familier med børn eller til mindre bryllup. Her bruges egen naturkosmetik. Om aftenen kan du spise i restauranten Piano Nobile, som regelmæssigt placeres blandt de bedste restauranter i Tjekkiet. Der serveres á la carte menu og der bruges udvalgte sæsonbestemte råvarer, som mest stammer fra de lokale leverandører.

Wellnesshotellet Valeč

I Vysočina tæt på byen Třebíč i en lille landsby Valeč findes et interessant wellnesshotel. Du kan indkvartere dig i historiske værelser og kongelige appartementer udstyret med antikke møbler. Her findes den berømte saunaverden, som bliver kaldt sauna landsby. Her kan du forvente en stille slotsplads, stjerner over hovedet og fem træhuse, som udstråler en behagelig varme. Andre saunaer findes i den såkaldte Venedig dom. I alt kan du vælge fra 9 typer sauna og flere afkølings- og afslapningssteder.

Chateau Herálec

En anden perle i regionen Vysočina. Det er et 5-stjernehotel i nærheden af motorvejen, midtvejs mellem Prag og Brno. Chateau Herálec er det første L’OCCITANE Spa hotel i Tjekkiet, hvad der garanterer den bedste afslapning og komfort. Det lokale Silencarium er meget populært, det er et stille sted, hvor du læser en bog eller bare kigger ud ad vinduet og overvåger naturen. Men det, som stedet er mest berømt for, er den lokale slotsrestaurant og café.

Indkvartering på slottet Loučeň

Slottet Loučeň findes nord for Prag i Centralbøhmen. Der er flere muligheder for at indkvartere sig her. Der er tre appartementer direkte på slottet for de mest krævende. Eller man kan vælge slotshotellet Maxmilián, som befinder sig i den historiske bygning lige ved siden slottet. Den tredje mulighed er Fyrste Alexanders hus, som er en selvstændig bygning, hvor du bliver sikret et fuldstændigt privatliv. Swimmingpool og kvalitetsrestaurant i hotellet er en selvfølge.

Slottet Panství Dlouhá Lhota

Ved byen Příbram tæt på Brdy-regionen i Centralbøhmen findes der et slot Panství Dlouhá Lhota, som primært bruges som wellness og konference hotel. Her findes flere typer saunaer og en opvarmet pool på 12 meter med modstrøm. Mens du nyder wellness, får du måske lyst til noget lækker mad. Slotsrestauranten Panství tager udgangspunktet i den tjekkiske landsby, men samtidigt bliver inspireret af det bedste fra den moderne gastronomi. Der bruges kun kvalitetsråvarer, som stammer fra de lokale landmænd.

Chateau Havel

Chateau St. Havel – wellness og golf hotel er komplet renoveret nygotisk slot i Prag beliggende i midten af engelsk slotspark med flere søer. Det lokale køkken er velkendt. Slotsrestauranten tilbyder mad baseret mest på de oprindelige opskrifter af klassik tjekkisk køkken med lidt strejf af den moderne gastronomi. Resultatet er varierede, lette og raffinerede retter. Du bliver ikke skuffet!

Slotshotellet Klein

I Mæhren ikke så langt fra byen Velké Losiny i Jeseníky-bjergene blev der for nyligt åbnet slotshotellet Klein i Sobotín. Selv om det befinder sig i en historisk bygning, bliver du plejet kongeligt. Her findes swimmingpool, wellness, massager, yoga, men også flot renoveret restaurant og slottets vinkælder.

Slottet Ratměřice

På skelet mellem Centralbøhmen og Sydbøhmen ligger landsbyen Ratměřice med slottet af det samme navn. I dag findes der hotellet på slottet, hvor der tilbydes afslapning til besøgende hele året rundt. Desuden er man stolt på en unik udendørs biopool og restauranten Sequoia med en sæsonbestemt menu.

Slottet Dobříš

Slottet Dobříš befinder sig i nærheden af Prag i Centralbøhmen. Slotshotellet befinder sig i den nordlige fløje af rokoko-slottet og du kan indkvartere dig i 10 luksuriøse dobbeltværelser eller i det stilfulde bryllupsappartement. Slottets park dækker 65 ha. Ud over den store park i engelsk stil kan du besøge en meget flot fransk have med orangeriet, som gennemgik en omfattende renovering i de seneste år.