Kongeligt godt Tjekkiet!
Vi inviterer dig på en lille udflugt til steder, som minder om den tjekkiske kongelige historie. Lad dig inspirere!

Prag: Sæde af de tjekkiske konger og romerske kejsere

Når man siger Prag, tænker alle især på det ikoniske panorama af Prags Borg, den majestætiske sæde af de tjekkiske herskere med Skt. Vitus-katedralen, hvor kongerne blev kronet og begravet. Under en rundvisning i katedralen kan du stadig besøge krypten, hvor de tjekkiske kongers og dronningers jordiske rester hviler. Prag blev flere gange i løbet af århundreder sæde for Det Hellige Romerske Riges kejsere. Du kan lære at kende mere om disse tider i den permanente udstilling ved navnet Prags Borgs Historie, som befinder sig i den gotiske etage af Det Gamle Kongepalads. Der kan du blandt andet se autentisk gotisk og renæssance beklædning og stel, som konger og kejsere spiste af.

Kutná Hora: Fra den tjekkiske tolar til den amerikanske dollar

Kongelige byer havde enestående stilling blandt de tjekkiske byer, de var underlagt direkte herskeren. Én af de mest kendte er Kutná Hora med sølvminer, der tidligere fyldte det kongelige skatkammer med sølv, og som er én af de største turistattraktioner i dag. Mange legender og hemmeligheder knytter sig til byen. Vidste du for eksempel, at navnet på verdens mest berømte valuta, amerikansk dollar, blev overtaget af sølv tolar fra Kutná Hora? Dette og mange flere spændende ting vil du få at vide i løbet af besøg af denne magiske by.

Karlštejn: Hvorfor forsvandt den kongelige skat?

Majestætisk borg, som én af den betydeligste tjekkiske konger, Karl d. 4. af Luxembourg, valgte for sit sæde, ligger i et flot landskab sydvest for Prag. I løbet af århundreder bevogtede borgen den mest værdifulde skat – de kostbare kronjuveler, som blev indbygget i dens mure for ikke at være synlige for de kampklare husitter-krigere. Under rundvisninger befinder du dig pludseligt i 1300-tallet og du får mulighed at komme helt til himlen! Hvordan er det muligt? Du får svaret, når du træder ind i Hellig Kors Kapellet, hvor du bliver betaget af udsmykningen, som ligner himlen inklusive Solen, Månen og stjerner. Alle hellige vil overvåge dig, bogstaveligt.

Vores tip!

Hvis du vil se, hvordan de tjekkiske kronjuveler fra 14. til 16. århundrede så ud, tag til Prags Borg, hvor der udstilles deres kopier.Krušovice: Kongeligt bryggeriKongelig kurbade

På kurophold i Tjekkiet

På kurophold i Tjekkiet

Flere tjekkiske kursteder er blevet optaget på UNESCO listen over verdens kulturarv. Hvad har den russiske zar Peter den Store, Storbritannien og Irlands konge Edward den Syvende, den tyske forfatter Johann Wolfgang von Goethe, komponisten Frédéric Chopin, Ludwig van Beethoven og skuespillerne Gerard Depardieu, John Travolta, Robert de Niro og mange flere tilfælles? De har alle besøgt tjekkiske kursteder. Konger, kejsere, russiske zarer, kendte komponister, forfattere, filminstruktører og skuespillere har i igennem historien besøgt og fortsat besøger de flere af de tjekkiske kursteder.
Oplev