Lad Tjekkiet overraske dig

Lad Tjekkiet overraske dig

Lad Tjekkiet overraske dig
Uanset om du er eventyrlysten og kan lide vandreture, alpint skiløb, cykling eller mere er en byboer, der sætter pris på historie, kunst og verdensberømt øl, finder du det i Tjekkiet. Lad den smukke natur, maleriske historiske byer og det dramatiske landskab, hvor slotte og klippeformationer skaber en storslået silhuet byde dig velkommen.

Naturoplevelser og adrenalin

Gå ikke glip af den unikke hængebro i Dolní Morava, der ligger omtrent to en halv time fra Prag ved foden af Jeseníky-bjergene. Broen, som er den længste hængebro i verden, byder på en fantastisk udsigt kombineret med en stor dosis adrenalin. Gå over den 721 meter lange hængebro hængende i en højde af 95 meter over jorden og få en oplevelse for livet. Resort Dolní Morava, hvor hængebroen Sky Bridge ligger, byder på masser af oplevelser og er ideel til at skabe en skøn ferie, uanset årstiden. Besøg også den populære Sky Walk og betragt de omkringliggende bjerge fra 1.116 meters højde, tag svævebanen ned i dalen eller nyd endnu et adrenalineventyr på bobslædebane. Faciliteterne vil tilfredsstille de mest krævende besøgende.

Prag skuffer aldrig

Gå på opdagelse i byens kvarterer og parker eller se byen fra et sporvognsvindue. At se husene glide forbi, er som balsam for sjælen. Spirene og arkitektoniske mesterværker, som rækker ivrigt mod himlen. I 2023 står David Černýs nye skulptur færdig. Det er en 24 meter høj metalkvinde, der holder en lejlighedsbygning op. Du kan også gå i opdagelse efter David Černýs tidligere værker, for eksempel de gigantiske babyer eller dansende nymfer. Kunsthalle Praha, er et andet sted, du kan nyde samtidskunst. Den åbnede sine døre nylig og formidler en dybere forståelse af tjekkisk og international kunst fra det 20. og 21. århundrede.

Kærlighed til arkitektur og vin

Lad batterierne op i en smuk natur, omgivet af fantastisk arkitektur og med et glas vin i hånden. Det sydlige Mæhren er bestemt et must. På flere af regionens vingårde kan du ikke blot opleve vingårdsarkitektur og lære mere om produktion af vin, du kan også smage på de ædle dråber. Tag for eksempel til vingården Konitz nær Znojmo, som med sit enkle, historiske design er en stor æstetisk oplevelse. Herfra kan du nemt komme til Podyjí Nationalpark med flere populære cykelruter. Vingården Krásná hora er et andet eksempel, hvor moderne arkitektur kombineres med traditionel arkitektur, påvirket af områdets historie og karakter. Vinene herfra har vundet flere internationale priser og det samme har arkitekturen. Et andet sted, der får hjertet til at banke ekstra hurtigt, det er Vinařství Václav, beliggende et sted, der var kendt for sin vinkultur helt tilbage i middelalderen. Tag også i Hustopeče og besøg vingården Vinařství Starý vrch. Afslut turen i Valtice, hvor du på en bakke ikke langt fra byen finder Vinařství Obelisk. Udover vine af høj kvalitet finder du også en fantastisk udsigt over Pálava og Mikulov.

Omgivet af historie og kultur i České Budějovice

Kun to en halv time med tog fra Prag ligger den smukke by České Budějovice, som er en varm kandidat til europæisk kulturhovedstad i 2028. Her kan historien mærkes overalt, men ikke kun den, også regional gastronomi og byens fremragende og verdenskendte øl, Budvar. Byen ånder af 750 års tradition, imponerende kulturarv og er omgivet af et betagende landskab hele vejen rundt. České Budějovice er synonym med øl og et besøg på Mikrobryggeriet Krajinská 27 er et must. Også byens verdenskendte bryggeri Budvar, hvor en guidet tur er en god måde at lære de gyldne dråber at kende. En stor oplevelse i České Budějovice er også at få et fugleperspektiv af byen fra Det Sorte Tårn, der ligger på byens hovedplads, ved siden af St. Nicholas katedralen. Gå heller ikke glip af området langs floden, hvor floderne Vltava og Malše mødes. I 2023 bliver der lavet en ny strand ved floden, hvor folk vil kunne komme for at slappe af, mens børnene leger på legepladsen. Du kan også leje en båd og nyde byen fra et unikt perspektiv. České Budějovice er ganske enkelt et sted, der vil give dig uforglemmelige oplevelser!

Værn om din krop og sjæl

Når det kommer til romantiske destinationer, er Tjekkiet med sine prisvindende hoteller og slotte et af de førende lande i Europa og et oplagt rejsemål. Vil du værne om dit velvære og ønsker unikke naturoplevelser, så er du kommet det helt rette sted. Luksushotellet Chateau Herálec er et af de smukkeste og mest romantiske slotshoteller i hele Tjekkiet. Slap af i urtesaunaen, genoplad batterierne i den finske sauna eller tag et rensende dampbad efterfulgt af en afslappende massage. Svatá Kateřina ligger idyllisk i uberørt natur i hjertet af Tjekkiet. Ayurveda praktiseres her, og både ayurvediske læger og kokke er flyttet hertil fra Kerala i Indien for at tilbyde en autentisk naturmedicinsk oplevelse. De landlige omgivelser er velegnede til dem, der kan lide at ride, gå, cykle eller dyrke yoga i naturen. Chateau Mcely, beliggende 70 km nordøst fra Prag er et sted med balance og harmoni, et sted, der er svært at forlade og uden at blive forelsket i. Du vil bo i det eventyrlige barokke slot, nyde forkælende behandlinger og prøve sæsonbestemt køkken på gourmetrestauranten Piano Nobile.