Familieferie i Vestbøhmen

Familieferie i Vestbøhmen

Familieferie i Vestbøhmen
Kursteder, natur, historie og viden, det er familieferien i Vestbøhmen Vestbøhmen er synonym med verdensberømte kursteder og som resten af Tjekkiet med malerisk natur og mange historiske seværdigheder, som vil begejstre både store og små. Et oplagt rejsemål for en familieferie.

Hygge og oplevelser i verdensberømt kursted

Vestbøhmen er især kendt for sine kursteder. Et af disse er kurstedet Mariánské Lázně (Marienbad), kendt for sine vidunderlige kurparker, romantiske søjlegange, charmerende pavilloner, og hyggelige caféer og hoteller. Mariánské Lázně er kendt for sine helbredende mineralkilder, wellness og generelt sin unikke atmosfære. Den Syngende Fontæne, Søjlegangen og ikke mindst Boheminium-park, som er en imponerende oplevelse for både voksne og børn. Boheminium Park er den fjerdestørste miniaturepark i Europa, og er unik ikke kun på grund af parkens smukke omgivelser, men også på grund af det brede udvalg af detaljerede modeller af kendte tjekkiske seværdigheder i skala 1:25. Parken er med sine mere end 130.000 årlige besøgende den mest besøgte attraktion i hele regionen. Karlštejn, Ještěd, Červená Lhota slot, Hvězda sommerslot eller Český Krumlov slot. Dette er blot en kort liste over de mange perfekte miniaturer af vigtige historiske- og tekniske monumenter fra hele Tjekkiet. Mariánské Lázně er sammmen med Karlovy Vary og Františkovy Lázně, som begge ligger tæt ved byen, optaget på UNESCOs liste over verdens kulturarv.

Vestbøhmens kursteder er meget mere end kun kurstede

Hele Karlovy Vary-regionen er synonym med kurbade, helbredende kilder men også med uberørt natur og vilde bjerge. Det betyder dog langtfra, at regionen er uegnet for børn eller til en familieferie. Et besøg i den klassicistiske kursted Františkovy Lázně (Franzensbad), omgivet af omfattende parker, føles som en tur til en anden tid. Begynd med at tage på en tur til nationalparken Soos, der godt kan minde om et månelandskab. Der har tidligere været en saltsø, som gennem hundreder af år er blevet til en mineralmose med kilder og kuldioxid. Børn vil helt sikkert elske udstillingen "Jordens historie", med modeller af præhistoriske dyr i naturlig størrelse samt at tage en tur med Kateřina-minens smalsporede bane, hvor der tidligere blev transporteret udgravet ler. Zoo America med legeplads og skovpark og badelandet Aquaforum er begge en sikker klassiker, de fleste børn med sikkerhed vil kunne lide. Hovedattraktionen i Karlovy Vary, Tjekkiets verdensberømte kurby, er naturligvis byens helbredende mineralkilder og historiske søjlegange og arkitektur, men også her er der tænkt på børn. Tag for eksempel svævebanen op til udsigtstårnet Diana, hvor der også er en minizoo med et særligt sommerfuglehus. Den eventyrlige Obora Svatý Linharts 10 kilometer hængebroer, hvorfra man kan betragte fritgående dyr, også en oplagt attraktion for familier med børn. Her er også en rebpark med gode muligheder for masser af action og udfordringer i form klatring og rappelling. Bliver det for varmt, kan I forfriske jer på Rolava naturlige badeanstalt med græs- og sandstrande. Området byder også på en bane for inline skatere, beachvolley og petanque. Loket Slot står på en klippe i Ohře-flodens sving i byen af samme navn, beliggende kun 14 kilometer fra Karlovy Vary. Konge og kejser Karl IV boede her som et barn. I dag kan I se den ældste tjekkiske meteorit her samt en udstilling af historiske våben og et middelalderligt torturkammer. I kan endda få et glimt af dragen, der angiveligt bor i slotstårnet. Det er nemt at komme til Loket, I kan tage med tog, bus eller på cykel. Den populære Ohře-cykelsti, som er velegnet til familier med børn fører hertil fra Karlovy Vary. På vejen vil I passere Svatošské skály, der ligner et forstenet bryllupsoptog, og et naturlig familielegeplads Børnenes Paradis, hvor børn kan hygge sig på en lufttrampolin eller ride på Appaloosa indianerheste.

Pilsnerens hjemby er også værd at besøge med børn

En storby er normalt ikke en specielt oplagt feriedestination for familier med børn, men her må den vesttjekkiske by Plzeň være en af de undtagelser, der bekræfter reglen. Her ligger nemlig Techmania Science Centrum, et videnskabscenter, de fleste børn og voksne vil elske at besøge. Centret ligger i tidligere Škoda-fabrikker og du kan forberede dig på at tilbringe flere timer der. Du og dine børn vil lære, hvordan forskellige typer motorer fungerer, lege med tyngdekraften, udforske solsystemet, vulkansk aktivitet, tornadoer, tæmme magnetismens kraft og meget meget andet. Du vil også få mulighed for at udforske den kontroversielle skulptur af kunstneren David Černý, som blev skabt i forbindelse med Tjekkiets EU formandskab i 2009 og som skabte en del problemer for både kunstneren og Tjekkiet.

Techmania Science Centrum er ikke det eneste der er værd at stifte bekendskab med i Plzeň. Byen er også hjemsted for en Dino Park, zoologisk have og ikke mindst for et dukkemuseum. De populære dukker Spejbl og Hurvínek, som alle tjekkiske børn kender, blev født i Pilsen, så det er ikke overraskende, at der her er blevet skabt et interessant museum dedikeret til dukker. Voksne vil naturligvis sætte pris på, hvad Plzeň er blevet verdensberømt for. Nemlig byens berømte Pilsner Urquel, verdens første undergærede pilsner.