Fem utraditionelle destinationer for en romantisk weekend
En picnic under åben himmel, en spa-weekend midt i skoven eller hotelophold oppe i skyerne? Romantik kan komme til udtryk på mange forskellige måder, og i Tjekkiet finder du flere skønne steder til en romantisk weekend med en du holder af.

Forkæl dig selv i Svatá Kateřina

Svatá Kateřina ligger i det maleriske landskab i Vysočina-regionen. Midt i en skov, blandt høje træer og i frisk luft, finder du den helt perfekte oase til din romantiske ferie. Her er det ikke svært at være i nuet og glemme hverdagen derhjemme. Hos Svatá Kateřina er det harmonien og fokus på hinanden, der gælder. Lad romantikken blomstre, mens I spiser en romantisk middag på kajen ved søen eller deler en flaske vin og bader i jacuzzien under nattehimlens stjerner. Og ønsker du at gøre noget helt særligt for din partner, så bestil en tur med hestevogn eller en romantisk massage for to! Svatá Kateřina ligger kun halvanden times kørsel fra Prag og Brno.

Romantisk vinsmagning for to i Sydmæhren

Det tjekkiske vinområde i Sydmæhren har meget at tilbyde sine besøgende, selv i vintermånederne. Uanset om du og din elskede er her for at fejre et jubilæum eller bare for at nyde hinandens selskab og et glas vin eller to, får I flere gode muligheder for unikke og romantiske oplevelser. Vi kan anbefale at besøge nogle af ​​de mange lokale vingårde og smage deres vine. Et must-see er den tjekkiske vinsalon, der ligger i Valtice Chateauxs historiske kælder og giver mulighed for at smage på hundredvis af Tjekkiets bedste vine. Den historiske Plže-vingård i Petrov eller Šobe-vinmarkerne i Podyjí-nationalpark er også et besøg værd. Benyt lejligheden til at bo på den smukke Thaya vingård, hvor I ovenikøbet kan kombinere vinsmagning med stedets afslappende spa og god mad.

Medvirkende i en romantisk komedie i Brno

Brno er Tjekkiets næststørste by, som I nemt kan nå med enten tog eller bil fra både Prag og Wien. At slentre hånd i hånd i de romantiske gader i den gamle bydel er en oplevelse, og I kan forlænge gåturen helt op til Slottet Špilberk, hvor man kan få en magisk udsigt over byen. Det er også oplagt at besøge Brnos funktionalistiske perle, den UNESCO beskyttede Villa Tugendhat, som er en af de mest banebrydende eksempler af moderne arkitektur i Europa.

I kan også udleve jeres drømme om at medvirke i en romantisk film. Bo på Hotel Anybody, hvor alle ti værelser er inspireret af forskellige kendte film. Jeres ophold vil være en helhedsoplevelse og I vil opleve noget nyt og spændende. Brno er også blevet et sandt gastronomisk paradis. Book en romantisk date med god mad på Retro Consistorium, eller nyd hinandens selskab på Element, Kohout na víně eller Atelier. Efter middagen kan I fortsætte aftenen på en af ​​byens mange hyggelige barer, for eksempel Bar that doesn't exist eller Super Panda Circus.

Kærlighedshistorie i Kutná Hora

Den romantiske by Kutná Hora er på UNESCOs verdensarvsliste, og det er der en god grund til. Byen ånder af historie, og man kan ikke andet end at blive imponeret over alle de storslåede, gamle bygninger, der smukt pryder byens gader. Har du en svaghed for usædvanlige steder, skal du helt sikkert besøge det gamle kloster i Sedlec eller katedralen St. Barbara. I løbet af aftenen er begge steder kun oplyst af tusindvis af stearinlys. Guiderne er klædt i tidstypisk tøj, og du kan lytte til gammel gregoriansk sang, akkompagneret af toner fra katedralens enorme orgel.

Leder du efter noget lidt mere moderne, kan du i stedet besøge det store GASK kunstgalleri. Herefter er en god kom kaffe på Kafirnictvi eller Café Dačický en oplagt mulighed. Afslut derefter dagen med en klassisk tjekkisk middag på restaurant Na Pašince eller Čtyři sestry, som er berømt for sine vegetarretter. Det er nemt at komme til Kutná Hora, som ligger kun 45 minutter fra Prag.

Svæv i skyerne i Jizera-bjergene

Et besøg i Ještěd-tårnet vil få dig og din elskede til at flyde på skyer. Tårnet ligger hele 1000 meter over havets overflade og er samtidigt et tv-tårn, hotel og restaurant. Alle hotellets 12 værelser har en uforglemmelig udsigt til skyerne og en nat her er en unik oplevelse, man ikke finder mange andre steder.

I Jizera-bjergene kan man også nyde hyggelige gåture i de snedækkede skove eller afslappende behandlinger på spa-hotellet Královka. Jizera-bjergene er den helt perfekte destination til at genoplade batterierne i den friske bjergluft. Forestil dig en sen aften, hvor det er isnende koldt udenfor, og tusindvis af stjerner glimter på nattehimlen. Imens kan du sidde i en varm pool, drikke noget dejligt og nyde selskabet med den person, du er sammen med. De mere aktive par kan desuden tage på en romantisk langrendsdate.