Kesäloma Krkonošen vuoristossa
Tutustu Krkonošen ainutlaatuiseen kauneuteen. Kulje romanttisten puumökkien ohi ja kukkivien niittyjen halki ja nouse vuorten huipuille ihailemaan henkeäsalpaavia näkymiä. Tutustu Krkonošen kaupunkeihin ja niiden laajaan valikoimaan laadukkaita palveluita ja aktiviteetteja. Koe unohtumaton aktiiviloma Tšekin korkeimmassa vuoristossa.

Patikoi ja pyöräile koko perheen kanssa

Tšekin pohjoisrajalla sijaitseva Krkonošen vuoristo on kuin luotu patikoitsijoille, pyöräilijöille ja luonnon ystäville. Tiesitkö, että kansallispuisto käsittää yhteensä 9 vuoristohissiä, 900 kilometriä kävelyreittejä, saman verran pyöräreittejä ja 7 erityistä pyöräbussilinjaa?

Tšekin korkein vuori Sněžka (1603 m) sijaitsee Krkonošessa aivan Puolan rajalla, ja vuoristohissillä tai kävellen saavutettavalta huipulta avautuvat huimat näkymät kummankin maan puolelle. Sněžkasta länteen päin lähellä Špindlerův Mlýn -kaupunkia sijaitsee Elbe-joen lähde. Paikka on suosittu retkikohde, ja helppokulkuinen reitti kulkee vuorijonon huippuja pitkin.

Läheltä Elben lähdettä löytyy myös vaikuttava Pančavský vodopád, ikoninen vesiputous, joka komeilee monessa Krkonoše-postikortissa, eikä ihme: paikallinen maisema on kuin jättiläisten muotoilema. Toinen näkemisen arvoinen vesiputous on Mumlavský vodopád, joka sijaitsee heti Harrachovin kaupungin vieressä.

Mumlava-joen laakso on suosittu myös pyöräilijöiden keskuudessa – pyöräreitti kulkee 9 kilometriä tämän kauniin vuoristojoen rantoja pitkin. Pyörällä on myös helppo päästä Labský důl -jäätikkölaaksoon, jos nouset ensin Špindlerův Mlýnista kulkevaan vuoristohissiin. Labský důl tunnetaan villistä ja kallioisesta maisemastaan.

Kaupunkeja, kylpylöitä ja aktiviteetteja

Jos haluat ihastella Krkonošen luontoa toisenlaisesta näkökulmasta ja riemastuttaa myös jälkikasvuasi ainutlaatuisella seikkailulla, tutustu ns. Reittiin puunlatvojen halki. Tšekissä on tällaisia reittejä useampia, ja yksi niistä sijaitsee juuri Krkonošessa Janské Lázněn lähellä. Kyseessä on yli 1500 metrin pituinen puureitti, joka näyttää sinulle ikivanhan metsän salat juurista latvoihin asti. Polun kohokohta on 45 metrin korkuinen puutorni.


Krkonošen luonto ei kuitenkaan ole alueen ainoa vetokohta. Jo mainitut Harrachov, Špndlerův Mlýn ja Janské Lázně ovat näkemisen arvoisia kauniita pikkukaupunkeja ja laskettelukeskuksia, joiden puuarkkitehtuuri ja vuoristotunnelma ihastuttavat jokaisen vierailijan. Janské Lázněsta löytyy sitä paitsi myös suosittu Aquacentrum-vesipuisto kuumine mineraalilähteineen, jotka tarjoavat loistavia rentoutumismahdollisuuksia.

Pec pod Sněžkou kuuluu myös Krkonošen kuuluisiin pikkukaupunkeihin, ja täällä voit pulahtaa jopa olutkylpyyn. Samanlaisen elämyksen tarjoaa myös Harrachov. Špindlerův Mlýnin läheltä taas löytyy wellnesskeskus Bedřichov. Äläkä jätä väliin Krkonošen ainutlaatuista Unesco-kohdetta, Rautis-lasityöpajaa Poniklán kylässä.Krkonošen olutreitti

Miltä kuulostaa tutustua Krkonošen kauneimpiin paikkoihin ja nauttia samalla alueen parhaista oluista? Hyvältäkö? Siinä tapauksessa käväise sivulla www.krkonosskapivnistezka.cz/en ja tutustu mahdollisiin reitteihin ja paikallisiin pienpanimoihin, joiden laajasta olutvalikoimasta löydät varmasti suosikkisi. Reittien varrella voit kerätä leimoja ja saada lopuksi pieneksi palkinnoksi pullonavaajan. Krkonošen olutreitti tarjoaa Tšekin kesän parhaita elämyksiä: upeita maisemia, hyvää säätä, kylmää olutta ja hauskaa ajanviettoa ystävien kanssa.