Lomaile maaseudulla luonnon läheisyydessä

Lomaile maaseudulla luonnon läheisyydessä

Sukella vanhan ajan tunnelmaan Tšekin kodikkailla maatiloilla

Lomaile maaseudulla luonnon läheisyydessä
Tšekin aurinkoiselta maaseudulta löytyy ihania majoituspaikkoina toimivia maatiloja, jotka tarjoavat kokonaisvaltaista rentoutumista. Tähän kuuluvat ilman muuta luomutuotteista valmistetut ateriat, joissa maistuvat lapsuusajan muistot ja mummolassa vietetyn kesäloman nostalgia. Tällaisia paikkoja löytyy paitsi Prahan lähistöltä myös Etelä-Böömistä, Määrista ja muualta.

Homutův statek – Kodikkuutta ja perinteistä maalaisruokaa

Prahasta pohjoiseen sijaitsevassa Kokořínskon viehättävässä maisemassa on kätketty rauhan ja hiljaisuuden keidas. Kunnostettu Homutův statek -sukutila perustettiin 1800-luvulla. Kodikas majoitus koostuu yhdeksästä huoneesta ja huoneistosta ja siihen kuuluu aamiainen tai puolihoito. Kaikki ruoat ovat perinteisiä tšekkiläisiä herkkuja ja ne on valmistettu laadukkaista paikallisista tuotteista. Maatilalla on suuri puutarha, joka kutsuu leikkimään ja rentoutumaan. Alueelta löytyy paljon tekemistä, ja seutu on tunnettu vaellus- ja pyöräilyreiteistään. Yksi kuuluisimmista pyöräreiteistä alkaa maatilan läheltä ja johtaa luonnonkauniiden maisemien läpi Kokořínin kaupunkiin.
 

Statek Polžov – Eläimiä, ratsastusretkiä ja maatilaelämää

Kaukana suurista kaupungeista, keskellä Etelä-Böömin metsiä, sijaitsee seuraava luonnon ympäröimä majoitushelmi – Polžovin maatila. Maatilalla elää lampaiden, vuohien, laamojen ja kanien lisäksi myös hevosia, ja maatilan omistajat järjestävät ratsastusretkiä Slepičí Hory -ylängön alueelle. Retkien aikana tutustut metsien, niittyjen, peltojen ja kallioiden värikkään mosaiikkiin. Halutessasi voit osallistua myös työntekoon maatilalla. Täällä rentoudut oleskelun ensimmäisestä hetkestä lähtien.
 

Jáňův Dvůr – Viiniä ja maalaisromantiikkaa

Luomutila Jáňův Dvůr sijaitsee viinituotannostaan tunnetussa Nový Přerovin kylässä, jota ympäröi Etelä-Määrin kaunis ja hedelmällinen maisema. Historiallinen maalaisrakennus on oiva pysähdyspaikka pyöräilijöille, mutta myös rauhallinen vetäytymispaikkka hiljennystä etsiville kaupunkilaisille ja mukavaa lomapaikkaa etsiville lapsiperheille. Maatilan asukit heräävät aamuisin läheisen kirkon kellojen ja tilan vuohien ääniin ja viettävät rauhalliset päivänsä pyöräilemässä Etelä-Määrin lukuisilla pyöräreiteillä, vierailemassa läheisissä viinikellareissa ja ratsastamassa hevosilla ja poneilla. Herkullista ruokaa löytyy maatilan omasta ravintolasta, joka erikoistuu paikallisiin tuotteisiin, vuohenjuustoon ja erilaisiin neitsytöljyihin.
 

Jítravský Dvorec – Rentoutumista luonnossa ja kylpylässä

Pohjois-Böömissä, Jítravan maalauksellisen kylän lähellä sijaitsee koskemattoman luonnon keskellä Jítravský Dvorec -maatila, joka tarjoaa neljän tähden hotellimajoituksen lisäksi myös ravintola- ja kylpyläpalveluja. Hotelliravintolan menulta löytyy huippulaadun luomuruokaa, jota valmistetaan maatilan omasta lampaan- ja naudanlihasta. Lainaa hotellista pyörä ja pistäydy rattoisan polkupyöräretken jälkeen spa-osastossa, jossa on mm. poreallas, höyrysauna ja suomalainen sauna.
 

Chalupa U Vyšaty – Helppoa ja iloista elämää kodikkaassa maalaistalossaŠumavan
luonnonalueella sijaitseva U Vyšaty -maalaistalo on paikka, jonne vieraat palaavat yhä uudelleen ja uudelleen, sekä itse paikan että sen omistajien, Vlkin perheen vuoksi. Oleskelun myötä sinusta tulee melkein kuin osa perhettä, ja Vlkit esittelevät vierailleen mielellään kylän elämää. Omistajat neuvovat lapsille esimerkiksi myös, miten vuohia lypsetään ja mistä munat kerätään. Maistele kotitekoisia tuotteita ja nauti hiljaisesta lomastasi talossa sekä sen laajassa puutarhassa, joka on täynnä kukkia, vihanneksia ja eläimiä. Aamuisin saat talon lehmän tuoretta maitoa, ja aamiaisen jälkeen voit mennä vaikka kävelylle metsään, joka on täynnä sieniä ja marjoja. Šumava on yksi Tšekin kauneimmista alueista ja kutsuu pyöräilyyn ja patikointiin.
 

Apartmány Kocourek – Loistava lomakohde koko perheelle

Lapsiperheet etsivät usein hyvää paikkaa perhelomalle, jossa lapset eivät häiritsisi muita vieraita, mutta voisivat silti nauttia lomasta täysin siemauksin. Vysočinan alueen viehättävässä maisemassa sijaitseva Apartmány Kocourek -perhetila on juuri sellainen lomakohde. Sen perustajat ovat luoneet nimenomaan lapsille ja heidän leikkeihin sopivan iloisen ympäristön, ja Vysočinan maisema houkuttelee koko perheen seikkailuun luontoon tai läheisiin hauskoihin kohteisiin. Vieraile Jihlavan labyrintissä, lähde ratsastusretkelle tai poikkea kauniissa Pelhřimovin kaupungissa.