SkiResort Černá hora - Pec

SkiResort Černá hora - Pec

Här hittar du Tjeckiens bästa utförsåkning

SkiResort Černá hora - Pec
Tjeckien är ett utmärkt ställe att åka på skidsemester, om än något outforskat just under vinterhalvåret. Leta fram pjäxorna, packa ner skidorna och ta med familjen till Černá Hora - Pec där du kan njuta av långa backar och vackra vyer över Krkonoše.

I de östra delarna av Krkonoše-bergen hittar du Černá Hora - Pec. Ett prisvärt skidområde som du smidigt kan ta dig till från Prag med antingen tåg, buss eller bil på bara två timmar. 

Utförsåkning i Černá Hora – ta dig mellan alla områden på samma liftkort

Utförsåkningen i Černá Hora - Pec är bland de bästa i hela Tjeckien och med över 50 kilometer backar är det även landets största skidområde. Det består av de sex orterna  Jánské Lázně, Pec pod Sněžkou, Černý Důl, Velká Úpa, Svoboda nad Úpou och Malá Úpa som du enkelt tar dig mellan antingen via skidor eller med gratisskidbussen. 

I Janské Lázně kan du välja mellan 14 olika skidbackar och ta Tjeckiens enda åttasitsiga gondollift upp till bergets topp. Letar du efter breda backar med gott om plats att ta ut svängarna kommer du gilla Černý důl. Med nio långa backar, en snöpark med hopp och ramper samt ett eget barnområde är det inga problem att hålla sig sysselsatt hela dagen. Områdena i Černá Hora - Pec erbjuder åkning med varierande svårighetsgrad. Från kilometerlånga backar till barnområden med aktiviteter anpassade för yngre skidåkare. Testa banan Funline med roliga tunnlar och hinder eller utmana en familjemedlem att tävla i slalombanan.

Liftkort och utrustning till förmånliga priser 

Att åka skidor i Černá Hora - Pec är prisvärt. På SkiResorts hemsida kan du köpa dina liftkort i förväg och utnyttja rabatter på både liftkort, skidskola och utrustning. Då slipper du att köa i liftkortskassan när du kommer fram och kan istället hämta ut liftkorten i avsedda kortmaskiner för att sedan åka rakt ut i backen. På skiduthyrningen får du hjälp av utbildad personal att prova ut rätt skidor eller snowboard från välkända märken som Salomon och Atomic. Du kan också passa på att fräscha upp dina egna skidor med en service. Under tiden som laggen slipas och justeras får du låneskidor att använda utan extra kostnad. Anmäler du dig till någon av skidskolorna kan du räkna med att utvecklas i backen med en duktig skidlärare. För de små som står på skidor för första gången finns speciella områden med enkla backar och liftar speciellt anpassade för barn. Vill du åka utan barn ett tag kan du även boka in barnpassning och njuta av egentid i de svarta backarna.

Mer än bara utförsåkning 

Blir du sugen på att byta ut backarna mot något annat för en stund finns flera spännande möjligheter. Varför inte upptäcka bergen via någon av områdets 70 kilometer längdåkningsspår. Eller dra på snöskorna och gå på tur tillsammans med en lokal guide. För de lite yngre besökarna finns massor av roliga aktiviteter att testa på. Åk kvällspulka i mörkret, testa snowtubing eller snöra på skridskorna och ge dig ut i isrinken.

Njut av en solig after ski på toppen av berget

Vad vore en skidsemester utan god mat och en trevlig after ski. Slå dig ner i en solstol på terrassen av Fordbar Černá Hora med en Aperol Spritz eller varm choklad på bergets topp. Eller ta en paus från vintervädret och njut av en värmande soppa och den extra långa barnmenyn på Bitro & Restaurant Na Lanovce. Områdets bästa after ski med musik och festligheter hittar du på Restaurang Bullbar. När du ska boka boende i Černá Hora - Pec kan du välja mellan olika alternativ av både lägenheter och hotell. Anpassa storlek och faciliteter efter dina behov. Bo nere i de mysiga byarna eller i direkt anslutning till backen.