Glamping på 5 magiska platser

Glamping på 5 magiska platser

Bo bekvämt mitt i den tjeckiska naturen.

Glamping på 5 magiska platser
Vill du spendera en natt mitt i naturen utan att ge avkall på några bekvämligheter? Läs då vidare och välj bland hållbara trästugor, utsikt över vattnet och trädgårdar som växer vilt och där all grönska blir din, åtminstone under några dagar.

Om hållbarhet är din filosofi så vet vi en plats som är balsam för själen. Det är en bostadscontainer i Vysočina som fungerar enligt off-grid principen. Ägarna kallar den för KEBIN och förutom miljön ägnade de också stor eftertanke åt designen av inredningen och utrustningen. Resultatet av deras arbete är en unik upplevelse för alla som tillbringar några nätter i KEBIN. Platsen är perfekt för avkoppling, tack vare den fantastiska panoramautsikten över dammen Hejlovský och lugnet. Om du är intresserad av en mer aktiv vistelse kan du ta en joggingtur runt dammen, en cykeltur eller ta ett dopp i dammen.
 

Písník – hyr en hel ö

I stället för att hyra en stuga på en camping, hyr en hel ö! En sådan ö med en liten trästuga, en bastu och oändligt lugn finns nära Hradec Králové. Ägarna kallar ön Písník och här råder avskildhet med en vacker utsikt över vattenytan direkt från sängen. Utöver det kan du sola på terrassen och utforska örtträdgården. Om du gillar att fiska är det här platsen för dig. Den omgivande dammen är perfekt för alla typer av vattenaktiviteter och det är upp till dig om du väljer SUP brädan eller båtturen. Hur gör du för att komma till ön? Lite ovanligt, men med hjälp av en träflotte!
 

Hygge – i skandinavisk stil

En avslappnad inställning till livet i kombination med bekvämt boende och konsten att hitta något vackert i varje ögonblick – det är hygge, en livsstil som inspirerade denna lilla stuga i Ledeč nad Sázavou. Resultatet är en vacker kombination av 150 år gamla golvbrädor, moderna element och fantastisk utsikt över trädgården. Du kan njuta direkt efter att du vaknat på loftet eller med ditt morgonkaffe vid bordet på nedervåningen. Starta elden i den öppna spisen på kvällen, sätt på musik och töm ditt sinne på alla tankar. Avkopplingen når sin klimax i bastun gjord av cederträ som vajar på vattenytan.
 

Hidden Retreat

Turen genom skogen förbereder dig på vad som väntar – äventyr med lyx precis vid kanten av ett stenbrott. Så fort du går genom träporten öppnar ett hisnande panorama upp sig över ett granitbrott med en flytande bastu och en mysig stuga. Välkommen att njuta av Hidden Retreat, ett stenbrott som är ditt eget. Det kanske bara är tillfälligt men att ha denna vackra plats helt för dig själv om så bara för en stund är en fantastisk känsla. Förutom stenbrottet kommer du att njuta av den privata flytande bastun på vattenytan. Du kan koppla av i den vedeldade cederbaljan med varmvatten. När kvällen kommer kan du grilla något gott på terrassen med utsikt över den vackra landsbygden och lyssna på fåglarna, njuta av dofterna från skogen och de gröna träden runt om.
 

Unik upplevelse på Teepee&Spa

Pyskočely lockar dig till att bo i en klassisk indianboning i verkligheten – en tipi. Men med alla bekvämligheter, vackra trämöbler och naturen runt omkring. Du kan tillbringa fantastiska och vilsamma dagar här när som helst på året. Gör detta storslagna utrymme till ditt med sängar, ett badrum med dusch och toalett, kök och till och med ett bord för att spela brädspel eller dela en drink. Dagdröm när du vandrar genom skogen, meditera och observera den omgivande naturen från det fantastiska utsiktsdäcket. Njut sedan i det lyxiga utomhusspaet – sätt dig i bubbelpoolen, värm dig i bastun och svalka sedan ner dig den uppfriskande utomhusduschen.