Spara datumen för julmarknader i Tjeckien

Spara datumen för julmarknader i Tjeckien

Upplev den unika atmosfären på de mest charmiga julmarknaderna i världen

Spara datumen för julmarknader i Tjeckien
Julmarknader är det bästa med vintern. De som hålls i Prag kan vara stolta över att ha blivit framröstade till de vackraste av läsarna av USA Today i en omfattande opinionsundersökning. Nu är det hög tid att börja planera vilka du vill utforska. Säkra flygbiljetter och boende redan nu.

Julmarknader och advent i Prag

Gamla stans torg (Staroměstské náměstí) 2. 12. 2023 – 6. 1. 2024
Vaclavplatsen (Václavské náměstí) 2. 12. 2023 – 6. 1. 2024
Republic Square (náměstí Republiky) 2. 12. 2023 – 30. 12. 2023
Tyl’s Square (Tylovo náměstí) 26 11 2023 – 24 12 2023
Peace Square (náměstí Míru) 20. 11. 2023 – 24. 12. 2023
Smíchov – fotgängarzon Anděl 24. 11. 2023 – 24. 12. 2023
 

Julmarknader och advent i OstravaNjut av en färgstark och god jul i den Mährisk-schlesiska metropolen!
På julmarknaderna i Ostrava hittar du allt du behöver för att komma i rätt julstämning. Klappa en riktig åsna i julkrubban, beundra det upplysta torget från pariserhjulet eller åk skridskor på isbanan under bar himmel...
26 november 2023 - 2 januari 2024
 

Julmarknader Olomouc

Traditionella julmarknader i Olomoucs historiska centrum.
Du kan njuta av olika typer av punch, glögg och andra varma drycker på nästan alla julmarknader, men knappast så många som du hittar i Olomouc, där punch och Nürnbergvin har blivit en julfavorit. Den som kommer till Olomoucs julmarknader och i synnerhet för"Punch Town" på Upper Square kan njuta av vin och punch med olika kryddor, söta och bittra, förbättrade med rom, körsbärsbrännvin eller apelsin.
19 november 2023 - 23 december 2023
 

Jul i Brno

Kom och upplev den äkta adventsatmosfären på julmarknaderna i hjärtat av Brno.
Jul i Brno betyder julmarknader och kulturprogram på Frihetstorget och i hela Brno – Grönsaksmarknaden, Moravatorget och gatan Radnická. Dussintals säljare erbjuder sina hantverk, olika söta delikatesser, fläskspecialiteter, varm punch, mjöd och annat julgodis.
24 november 2023 - 23 december 2023
 

Julmarknad i České Budějovice

Njut av julcharmen i södra Böhmens huvudstad.
Varje år under advent finns det en julmarknad på torget Přemysl Otakar II i České Budějovice. Varje dag kan du njuta av julstämningen, lyssna på julsånger, smaka på oändligt många delikatesser och köpa unika presenter. Det blir olika musik- och teaterföreställningar på marknaden, liksom säckpipsmusik, folkdans och sång.
24 november 2023 - 31 december 2023
 

Advent och jul i Plzeň

Njut av den magiska atmosfären i Plzeň dekorerad för advent.
Varje år är det en julmarknad på Republiktorget i Plzeň. Torget är fullt av julstämning med dofter av glögg, punsch och julkakor. Det finns också ett rikt kulturprogram, inklusive julsånger, julgranständning och en julkrubba med levande djur.
23 november 2023 - 23 december 2023
 

Advent & jul i Český Krumlov

Låt dig charmas av den vackra julstämningen i staden Český Krumlov!
Stadens magi under advent framgår tydligt av programmet: den offentliga upptändningen av julgranen, sångsånger, St Nicholas, adventsfotografering på Museum Fotoatelier Seidel, en julkryssning på en flotte eller brev till Jesusbarnet. Den stora attraktionen du inte kommer att uppleva någon annanstans är björnarnas jul, då björnarna från Krumlovs slottsvallgrav firar också julafton!
1 december 2023 - 1 januari 2024
 

Julmarknader i Třebíč

Upplev adventsmagin i UNESCO:s skattkammare.
Missa inte firandet av Hanukkah i den bakre synagogan den 10 december 2023! Under evenemanget har du möjlighet att gå runt i synagogan med en guide i kostym, smaka koshervin och barnen får delta i kreativa workshops. Njut av traditionella julmarknader på torget Karlovo i Třebíč! Du kan se fram emot mat- och marknadsstånd, ett rikt kulturprogram, en julkrubba, julverkstäder och mycket mer.
8 december 2023 - 22 december 2023