Toelatingsvoorwaarden vanaf 1 juni 2021
De Tsjechische Republiek is klaar om toeristen te ontvangen! Niet-essentiële reizen zijn nu toegestaan vanuit groene landen en van personen uit Duitsland, Polen, Slowakije, Oostenrijk, Slovenië, Hongarije en Kroatië. Alle andere niet-essentiële reizen zijn nog steeds tijdelijk verboden.

Landen met een laag risico (bekend als groene landen)

Lijst van landen: Unie van Australië, Republiek IJsland, Israël, Republiek Korea, Republiek Malta, Nieuw-Zeeland, Republiek Singapore, Koninkrijk Thailand, Vaticaanstad
 
Geen beperkingen op toegang tot de Tsjechische Republiek (maar er moet wel voldaan worden aan de voorwaarden voor individuele restaurants, hotels, enz.).

Landen met een gemiddeld risico (bekend als oranje landen)

Lijst van landen: Republiek Bulgarije, Republiek Finland, Republiek Ierland, Italiaanse Republiek, Vorstendom Liechtenstein, Republiek Hongarije, Vorstendom Monaco, Koninkrijk Noorwegen, Republiek Polen, Portugese Republiek (inclusief Azoren en Madeira), Republiek Oostenrijk, San Marino , Republiek Roemenië, Balearen en Canarische Eilanden
 
Bezoekers uit oranje landen mogen de Tsjechische Republiek niet in voor toerisme.
 
Alle personen die de afgelopen 14 dagen meer dan 12 uur in één van de oranje landen hebben verbleven, moeten aan de volgende toelatingsvoorwaarden voldoen:
 • Vul het onlineformulier in en stuur het naar(https://plf.uzis.cz/) voor toegang tot de Tsjechische Republiek voordat u de Tsjechische Republiek binnengaat (bewijs van geaccepteerd formulier moet afgedrukt of online worden voorgelegd , NIET alleen sms).
  • Dit geldt niet voor kinderen jonger dan 5 jaar of voor degenen die al COVID hebben gehad.
  • Mensen die al COVID hebben gehad, moeten in het bezit zijn van een doktersattest, met vermelding van: voor- en achternaam van de patiënt, geboortedatum, woonadres en informatie dat de persoon hersteld is van COVID. Op basis van deze bevestiging kan de persoon binnen 180 dagen vanaf de datum van de positieve test op COVID naar de Tsjechische Republiek komen.
 • Voordat ze de Tsjechische Republiek binnenkomen, moeten ze een bevestiging (in het Engels) van een negatieve antigeentest (afgenomen niet meer dan 24 uur voor het begin van de reis (vertrek van een vliegtuig)) of PCR-test (afgenomen niet meer dan 72 uur voor het begin van de reis (vertrek van een vliegtuig)) hebben. Testresultaten moeten afkomstig zijn van een geaccrediteerd laboratorium (er worden GEEN zelftests geaccepteerd). Een link naar de lijst met antigeentests die binnen de lidstaten van de Europese Unie zullen worden erkend, vindt u hier.
  • In plaats van het bovenstaande kunnen ze een Engelstalig certificaat overleggen dat ze hersteld zijn van COVID-19, opgesteld door een arts die werkzaam is in de Tsjechische Republiek of de EU, als:
   • Ze geen symptomen hebben van COVID-19 en de gespecificeerde quarantaineperiode na een positieve test hebben doorstaan, en er meer dan 14 dagen en minder dan 180 dagen zijn verstreken sinds hun eerste positieve PCR-test.
Alle mensen die de Tsjechische Republiek binnenkomen vanuit oranje landen, moeten zich nog steeds houden aan de voorwaarden voor individuele restaurants, hotels, enz.

Landen met een hoog risico (bekend als rode landen)

Lijst van landen: Vorstendom Andorra, Koninkrijk België, Koninkrijk Denemarken, Republiek Estland, Franse Republiek, Republiek Kroatië, Republiek Cyprus, Republiek Litouwen, Republiek Letland, Groothertogdom Luxemburg, Koninkrijk der Nederlanden, Helleense Republiek, Slowaakse Republiek, Republiek Slovenië, Bondsrepubliek Duitsland, Koninkrijk Spanje, Koninkrijk Zweden, Zwitserse Bondsstaat
 
Bezoekers uit rode landen mogen de Tsjechische Republiek niet in voor toerisme.
 
Alle personen die de afgelopen 14 dagen meer dan 12 uur in één van de rode landen hebben verbleven, moeten aan de volgende toelatingsvoorwaarden voldoen:
 • Ze moeten voldoen aan alle vermelde voorwaarden van de oranje landen.
 • Bovendien moeten ze na het betreden van het grondgebied van de Tsjechische Republiek binnen maximaal 5 dagen op eigen kosten een PCR-test doorstaan Totdat het negatieve resultaat is ontvangen, moeten ze "zichzelf isoleren", wat betekent dat de persoon in een accommodatie moet verblijven die op het toelatingsformulier is vermeld. De persoon kan het hotel alleen om dringende redenen verlaten - om voedsel- of gezondheidsredenen.
Alle mensen die de Tsjechische Republiek vanuit rode landen binnenkomen, moeten zich nog steeds houden aan de voorwaarden voor individuele restaurants, hotels, enz.

Zeer risicovolle landen (bekend als donkerrode landen)

Lijst van landen: alle overige EU- en niet-EU-landen.
 
Bezoekers uit donkerrode landen mogen de Tsjechische Republiek niet in voor toerisme.
 
Alle personen die de afgelopen 14 dagen meer dan 12 uur in één van de donkerrode landen hebben verbleven, moeten aan de volgende toelatingsvoorwaarden voldoen:
 • Ze moeten voldoen aan alle genoemde voorwaarden van de oranje landen, op één uitzondering na. Reizigers uit donkerrode landen mogen voordat ze de Tsjechische Republiek binnenkomen alleen een PCR-test voorleggen - geen antigeentest - waarvan de resultaten niet meer dan 72 uur het begin van de reis. Bevestiging van PCR-testresultaten in het Engels moet afkomstig zijn van een geaccrediteerd laboratorium (er worden GEEN zelftests geaccepteerd).
 • Bovendien moeten ze ten vroegste op de 5e dag, maar uiterlijk op de 14e dag na binnenkomst in de Tsjechische Republiek een PCR-test ondergaan. Totdat het negatieve resultaat bekend wordt gemaakt, geldt "zelfisolatie", wat betekent ….
Vaccinatie Uitzonderingen
Personen die in de Tsjechische Republiek, Slowakije, Duitsland, Oostenrijk, Polen, Hongarije, Slovenië en Kroatië tegen COVID-19 zijn ingeënt, hoeven geen PCR-tests te ondergaan. Deze reizigers moeten in het Engels een bevestiging van vaccinatie tegen COVID-19 voorleggen en tegelijkertijd:
 • Niet minder dan 22 dagen en niet meer dan 3 maanden vanaf de eerste dosis van het vaccin (voor vaccins met twee doses).
 • De vaccinatiekuur met twee doses is voltooid en er zijn minder dan 9 maanden verstreken sinds de eerste dosis werd gegeven.
 • Niet minder dan 14 dagen en niet meer dan 9 maanden na toediening van een enkelvoudige dosis vaccin.
Deze personen hoeven geen zelfisolatie te ondergaan nadat ze het grondgebied van de Tsjechische Republiek zijn binnengekomen. In geval van een positieve test na aankomst in de Tsjechische Republiek:
 1. Een buitenlander die voor aankomst in de Tsjechische Republiek een formulier moest invullen, heeft zijn woonplaats opgegeven. Na het uitvoeren van de PCR-test gaan ze naar dat adres om zichzelf te isoleren. Als de PCR-test positief is, moeten ze op die plaats blijven. Ze worden gecontacteerd door KHS (Regionaal Hygiënestation) en krijgen de opdracht om 14 dagen in quarantaine te gaan.
  1. Als er geen mutatie is (bijv. varianten gevonden in Brazilië, Zuid-Afrika, India) en de reiziger heeft de afgelopen 3 dagen in quarantaine gezeten, dan wordt de quarantaine automatisch beëindigd op dag 15 (testdag is dag 0).
  2. Als er een mutatie is, die KHS tijdens de eerste oproep meldt, wordt de quarantaine pas beëindigd na een negatieve PCR-test in overleg met KHS - de duur van de quarantaine wordt individueel met KHS bepaald bij positieve tests. Dezelfde voorwaarden gelden in het geval van een positieve test die nodig is voor terugkeer naar het thuisland.
 2. Tsjechen die terugkeren uit het buitenland: dezelfde regels zijn van toepassing, alleen zullen ze in plaats van KHS, communiceren met hun huisarts.
Visa worden alleen verleend aan ambassades van de Tsjechische Republiek uit landen met een laag risico (groene landen). Er zijn geen uitzonderingen voor toerisme. Alleen bezoekers uit groene landen kunnen om toeristische redenen reizen, de rest kan alleen om de hierboven genoemde redenen reizen.