De wereld lijkt wel gek geworden, ga offline!
Onze gehaaste wereld zit tegenwoordig overvol met virtuele belevenissen. Het is niet eenvoudig je hiervan los te maken en de realiteit te ontmoeten. We hebben een paar plaatsen in Tsjechië voor je uitgezocht, waar je ongeacht de hoeveelheid data en de omvang van je display echte avonturen kunt beleven.

1. Wandelen in de wolken

Het grootste touwenparcours van Tsjechië vind je in het sport-resort van Dolní Morava. Het aldaar gelegen Adrenalin Park biedt meer dan 80 gezekerde touwenobstakels, meestal op een hoogte van enige meters boven de grond. Ook is er een klimwand, waar je onder andere een sprong met vrije val en een reuzentandemschommel kunt uitproberen. Verder kun je je limieten testen op de langste hangbrug ter wereld. En zo´n perfecte adrenaline-dag in Dolní Morava sluit je natuurlijk af met een bezoekje aan het Wolkenpad, om daar te genieten van imposante uitzichten.

2. Bootje varen op de bodem van een ravijn!

De grotten in de Moravische Karst behoren tot de mooiste ondergrondse ruimten van Midden-Europa. Dit jaar zullen bovendien verschillende jarenlang gesloten en ontoegankelijke routes heropend worden, waar je adembenemende druipsteendecoraties kunt bewonderen. In de grot Punkevní Jeskyně daal je af tot de bodem van het ravijn Macocha, waarvandaan je vervolgens met een bootje over een onderaards riviertje weer naar de oppervlakte vaart! Als je daarna behoefte hebt aan nog meer adrenaline, ga dan naar Ostrov u Macochy. Hier is onlangs, in de geheimzinnige ondergrondse duisternis, een nieuwe speleoferrata geopend. Hangend in touwtraverses, kabel- en tokkelbanen, kun je hier je angst overwinnen.

3. Boomtoppenpad

Het boomtoppenpad in het Reuzengebergte, in Janské Lázně, in het noorden van Bohemen, heeft zijn areaal uitgebreid met een kinderattractie met de titel de Boswereld van Emil. Je zult hier 11 leuke, nieuwe elementen aantreffen voor kinderen van alle leeftijden. Daarnaast kunnen jong en oud vanaf 45 m hoogte genieten van het panorama van het hoogste gebergte van Tsjechië. Onze tip: Verkort de weg naar beneden door gebruik te maken van de glijbaan!

4. Offline-wereld

Het idee achter Park Frymburk, gelegen in Zuid-Bohemen aan het stuwmeer van Lipno, is dat bezoekers hun vrije tijd doorbrengen in de natuur en terugkeren naar spelen die geen gebruik maken van elektronica. Het park biedt de mogelijkheid gebruik te maken van terreindriewielers, summer tubing, een megaglijbaan met een lengte van 85 meter, wakeboards en nog veel meer attracties.

5. Een ontmoeting met Winnetou

Bezoekers worden zo door de sfeer van het Western-stadje in Boskovice, Moravië, meegesleurd, dat ze hun alledaagse beslommeringen vergeten! Theatervoorstelling Winnetou, een groots evenement onder de blote hemel, neemt je mee terug naar je kinderjaren en laat ook je kinderen kennismaken met eeuwiggeldende deugden als moed, eer en echte vriendschap. Het dagprogramma heeft veel plezier te bieden, niet alleen voor gezinnen met kinderen, maar voor iedereen die zin heeft zich te vermaken of een romantisch dagje uit te beleven.

Probeer traditionele ambachten uit

Ambachtencentrum Botanicus in het Midden-Boheemse Ostrá biedt een breed scala aan traditionele ambachten gerelateerd aan de zorg voor de natuur en een gezonde levensstijl. Je kunt er de eeuwenoude technieken leren van het maken van natuurlijke cosmetica, kruidenpreparaten en kaarsen, leren naaien of pottenbakken en andere nuttige vaardigheden onder de knie krijgen. Ontmoet een ketellapper, pottenbakker, touwslager of papiermaker. Maak een ontspannende wandeling in de aangrenzende kruidentuinen met doolhoven. Dompel jezelf onder in de wereld van natuur en ambachten!