Glamping in Tsjechië
Atypische accommodatie weg van de bewoonde wereld, in de armen van de natuur, in volledige rust en tegelijkertijd ook comfortabel met de gemakken van de moderne tijd. Dat is glamping: schoonheid, luxe en kamperen in één. De ongebruikelijke naam is ontstaan door de Engelse woorden "glamorous" en "camping" te combineren, dus letterlijk vertaald is het echt luxe kamperen.

Ecologische accommodatieVeel glampingfaciliteiten in Tsjechië zijn ontworpen met een minimale ecologische voetafdruk in gedachten. Hutten, yurts en tenten zijn vaak gebouwd van natuurlijke materialen en maken gebruik van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen of warmtepompverwarming. Een van de belangrijkste redenen waarom glamping als duurzaam wordt beschouwd, is de ligging buiten de drukke stadscentra, vaak in een prachtig landschap en meer afgelegen gebieden.

Ontbijt met lokale ingrediëntenGlampings in Tsjechië werken vaak samen met lokale boeren en producenten om hun gasten vers en biologisch voedsel aan te bieden. Op deze manier wordt niet alleen de lokale economie ondersteunt, maar ook de ecologische voetafdruk wordt verkleind die gepaard gaat met het transporteren van voedsel over lange afstanden. Zo kunnen gasten lokale specialiteiten proeven en meer te weten komen over de regionale cultuur en tradities.