Utforska Tjeckiens natur från hästsadeln
Charmen i Tjeckiens fantastiska natur gör landet till en drömdestination för hästbitna. Njut av lugna och vänliga hästar medan du upptäcker djupa skogar, gröna fält och böljande kullar på landsbygdsbygden. Att se och uppleva omgivningarna från sadeln kommer att ge dig ett helt nytt perspektiv på Tjeckien!

Hästridning i närheten av Prag

Känn storstadspulsen i historiska Prag och kombinera en vistelse med att upptäcka de romantiska delarna av staden från hästsadeln. Njut av klassiska ridturer, ta med hästen ut i sjön och ta bilder med den fyrbenta skönheten. Oavsett om du är en erfaren ryttare eller aldrig har suttit på en häst förut, kommer du att hitta något som passar dig eller familjen på Horseback Riding Prague. Dessutom endast 20–30 minuter med bil från centrum och de arrangerar upphämtning. Ett annat ställe att uppleva är den mer än 100 år gamla hästkapplöpningsbanan i Velká Chuchle i Prag! Där kan du titta på hästkapplöpning men även lär dig att rida på Chuchel riders academy – för nybörjare och avancerade ryttare som är intresserade av aktiv ridning året runt.
 

Med kärlek till hästar på Hostinův Důl i Tršice

I den lilla staden Tršice, inte långt ifrån de historiska städerna Olomouc, Přerov och Lipník nad Bečvou har ägarna skapat ett hotell och hästridningsfaciliteter med stor kärlek till hästar och man föder även upp den ungerska kisberihästen. Hostinův Důl ligger i en naturskön dal omgiven av betesmarker, skogar och fruktträdgårdar. Platsen är även känd för flera historiska monument, till exempel en medeltida fästning, Jhimmelsfärdskyrka och kapellet St. Kunhut. På boendet kan du njuta av ridning, promenader, cykling, inlinesåkning och på vintern utförsåkning i byn Hlubočky.

Utforska Vysočina på hästryggen

Letar du efter ett boende i en charmig lägenhet, i en stuga eller där du kan somna framför en varm tegelkamin? I Bohuslavice kan du göra just detta. Utforska Vysočina från hästryggen eller från sätet på en häst-och vagn. Du kan också besöka destilleriet och prova det lokala fruktbrännvinet. Barnen kommer att njuta av mötet med alla djuren som bor på gården så som åsnor, ponnyer, getter, får, rådjur och vildsvin. Bohuslavice, är en pittoresk by som ligger i regionen Vysočina och här får du uppleva en aktiv avkoppling på en bondgård. I keramikverkstaden kan du skapa och dekorera din egen mugg. Du kan njuta av grillade specialiteter vid den öppna spisen i restaurangen, och deras uteservering erbjuder utsikt över häststallet. 

Darovanský Dvůr – hästar, golf och avkoppling

Gillar du både spabehandlingar och hästar? Besök i så fall gården Darovanský Dvůr i närheten av Plzeň där du hittar utvalda wellnessbehandlingar till exempel honungs-, choklad- eller arommassage eller ridning och ponnyridning för barn. Här väntar även en mästerskapsgolfbana med 27 hål som är öppen året runt. Golfbanans bunkrar, damm och björk- och eklundar skapar utmaning för spelare. Anläggningen har tre tennisbanor, en fotbollsplan, och det finns också en elegant restaurang.

Hästridning i Södra Böhmen

Njut av lugnet och ett boende i eleganta lägenheter på familjegården som ligger mitt i det vilda tjeckiska Kanada i södra Böhmen. Titta på de betande hästarna, fåren eller lamorna och njut av en ridtur. Gården i södra Böhmen är en av de största uppfödarna av hästarna Irish Cob i Tjeckien. Du kan njuta av deras sällskap medan du åker i hästvagnen och på vintern i en släde. Varför inte ta dig tid att utforska det omgivande landskapet från hästryggen? På kvällen kan du sitta ner med en god tjeckisk öl och delta i grillfesten som anordnas i bondgårdens atrium.

Vin och hästar i Södra Mähren

Njut av en semester i vinregionen Södra Mähren. Gör en vinprovning i traditionella vinkällare och rid på häst genom vingårdarna. Här erbjuder man boende på ett mysigt pensionat, i lägenheter och familjestugor. Du befinner dig mitt i vinodlingsbyn Hnanice nära den vackra nationalparken Podyjí. Under en guidad rundtur i vinkällaren kommer du att smaka på 7 lokala viner och regionala ostar. Du kan välja att kombinera vinprovningen med en medeltida fest, som serveras i Riddarsalen efteråt.