5x Winter citybreak
De winter in Tsjechië leent zich behalve van de piste af suizen ook ontzettend goed voor een winterse stedentrip. Met sneeuw wordt alles nog magischer en opwarmen kan in een van de vele cafés.

1. Praag

Zeg je Tsjechië dan zeg je Praag. De Tsjechische hoofdstad is in alle seizoenen schitterend om te bezoeken. In de winter zijn de kronkelige straten en Karelsbrug regelmatig bedekt met sneeuw. Veel musea zijn in de winter geopend en extra bijzonder is om tijdens een stedentrip een voorstelling bij te wonen in het Nationaal Theater. In het centrum zijn veel historische en hippe koffietenten, ideaal om even op te warmen. Ook is er een brede keuze uit restaurants met traditionele Tsjechische gerechten tot de internationale keuken. 

2. Český Krumlov

Na Praag wordt de stad Český Krumlov het meest bezocht. Het is een idyllisch stadje met een schitterende burcht die samen met het centrum op de UNECO werelderfgoedlijst staat. In de zomer kan het in Český Krumlov behoorlijk druk zijn, maar in de winter is het een stuk aangenamer. Dit schattige Zuid-Boheemse stadje biedt sprookjesachtige uitzichten met als toegevoegde bonus sneeuw. Český Krumlov is de thuisbasis van een aantal schattige cafés die alles verkopen, van cappuccino tot warme chocolademelk tot snoep, en ze zijn een absoluut genot in de winter.

Tip: Combineer een stedentrip Český Krumlov met een skivakantie in Lipno

3. Karlovy Vary

Ontspannen kun je perfect in Karlovy Vary. Het is een belangrijk kuuroord in het westen van Bohemen met schitterende spahuizen, collonades en de rivier de Eger die er doorheen stroomt. Diverse bronnen zijn in Karlovy Vary te vinden en het water van deze bronnen kun je proeven. Dompel je onder in warmwaterbaden massages en heilzame behandelingen. Het mineraalrijke water heeft elementen die goed zijn voor je gezondheid en immuumsysteem. Karlovy Vary ligt slechts op een half uur rijden van het skigebied Klínovec. Het resort biedt afdalingen aan van diverse moeilijkheidsgraden. 

4. Pilsen

De bierstad Pilsen is ideaal voor een gastronomische belevenis. De brouwerij Pilsner Urquell, het bekendste biermerk van Tsjechië, is gigantisch groot en heeft rondleidingen en een museum. Je kunt hier een ongefilterd pilsje proeven en meer te weten komen over de geschiedenis van de stad Pilsen en het bier. Een unieke ervaring voor bierliefhebbers is ontspannen in een bierspa.

5. Liberec

De Noord-Boheemse stad Liberec ligt op anderhalf uur rijden van Praag en is gelegen tussen het IJzergebergte en de berg Ještěd. Liberec is een voormalige textielstad waar de voormalige rijkdom nog goed te zien is aan de sierlijke gevels en statige huizen. Erg indrukwekkend is het stadhuis van Liberec dat een kopie is van het stadhuis in Wenen. Een stedentrip Liberec is zeer aantrekkelijk vanwege het brede aanbod aan activiteiten, vooral voor families. Naast een Noord-Boheems museum en een kunstgalerie kunnen families plezier beleven in het DinoPark, Aquapark Babylon en het interactieve museum IqLandia.