8+1 plaatsen gemaakt voor romantiek
Valentijnsdag staat voor de deur. Waar moet je heen in Tsjechië voor een romantische dag met je geliefde? Dat hoeft niet alleen voor één dag in februari. Je kunt het hele jaar door verliefd zijn! We geven je een aantal tips die je ook later in de lente of in de zomer kunt gebruiken. Het maakt niet uit of het Valentijnsdag is of de verjaardag van jullie eerste rendez-vous! Liefde kent geen grenzen ...

Nieuwe wereld in Praag

Een plaats genaamd de Nieuwe Wereld is te vinden in Praag bij Hradčany. Niet veel mensen kennen dit poëtische en pittoreske stadje, bijna in het centrum van Praag. De Nieuwe Wereld is een kleine wijk, grenzend aan het Praag Kasteel, vol schilderachtige hoekjes en harmonie. Het is eigenlijk een voormalige buitenwijk van het kasteel, ergens halverwege de 14e eeuw gesticht langs de oude weg vanuit Praag. Een wandeling door de Nieuwe Wereld is een van de meest romantische wandelingen die je in Praag kunt maken. En als het plaatselijke New World café open is, is er geen tijd om te aarzelen!

Máj schilderachtig uitzichtspunt

De Vltava rivier is de langste rivier die door Tsjechië stroomt. Zij ontspringt in Šumava in Zuid-Bohemen en mondt uit in de Elbe bij Praag. De rivier is bijna mythisch voor de Tsjechen. De rivier wordt geprezen in volksliedjes en oude legendes. Er zijn veel uitzichten op de rivier de Moldau, maar één ervan wordt beschouwd als de beste. Dit is het uitkijkpunt Máj in Centraal Bohemen, gelegen op de top van een hoge rots, boven een dam. De rivier stroomt daar door een diepe rotsachtige kloof, waardoor een hoefijzerbocht en een fascinerend natuurlandschap ontstaan. We raden een bezoek aan het eind van de middag aan, omdat het uitzicht vanaf Máj direct naar het westen is en als je geluk hebt, zie je niet alleen de langzaam meanderende rivier, maar ook de zonsondergang erboven.

Kasteelruïne Andělská Hora bij Karlovy Vary

In West-Bohemen, vlakbij Karlovy Vary, vind je de ruïnes van een kasteel en kerk uit de 14e eeuw. Het is een populaire toeristische bestemming, ook bezocht door de beroemde romantische dichter J. W. Goethe. De uitzichten vanaf Andělská Hora zijn uniek, of je nu in de winter komt om het besneeuwde en stille landschap te zien, of in de lente en zomer als je de bossen in het nabijgelegen Doupovgebergte kunt bewonderen.


Romantisch kasteel Červená Lhota

Het Červená Lhota waterkasteel in Zuid-Bohemen is een van de mooiste kastelen in Tsjechië, ondanks zijn grootte. Dat is vrij klein. Het kasteel staat op een rots in het midden van een waterreservoir, wat een speciale sfeer creëert. Bovendien is de rode bakstenen gevel een interessante achtergrond voor een selfie van een liefhebbend stel in een bootje dat op het wateroppervlak van het meer dobbert.

Kruidentuin in Ziekenhuis Kuks

Het gebied van het Oost-Boheemse Ziekenhuis Kuks is een bezoek waard. Het biedt de mogelijkheid om een reis in de tijd te maken naar de barok en je voor te stellen dat je een kleurrijk gewaad en een wit gepoederde pruik draagt. Eén belangrijk deel van het voormalige ziekenhuis is echter onlangs volledig gereconstrueerd. Het is de kruidentuin die artsen en apothekers vroeger gebruikten voor het maken van medicijnen, tincturen en zalven. Als je er in het late voorjaar, in mei, naartoe gaat, zul je verrast zijn door de overvloed aan bloemen, kleuren en geuren. Ze creëren een romantisch decor voor je reis.

Rosa Coeli klooster in Dolní Kounice

De ruïnes van het voormalige klooster Rosa Coeli in Dolní Kounice in het zuiden van Moravië maken een heel romantische, bijna magische indruk. Het klooster is al sinds de 15e eeuw vervallen, maar de ruïne van de voormalige kloosterkerk toont de indrukwekkende Gotische stijl in zijn ruwe stenen vorm. Je kunt de wolken bewonderen in plaats van een gewelfd plafond en luisteren naar vogels in plaats van het orgel. s Nachts wordt het schip van de kathedraal verlicht door de maan... In de zomer is de grond bedekt met hoog gras, in de winter met witte sneeuw. Waar anders zou je je geliefde ten huwelijk vragen dan in de meest romantische omgeving?

Kasteelpark in Lednice

We hebben nog een tip uit het zuiden van Moravië voor je: het kasteelpark rondom het Kasteel van Lednice. Het kasteel is ook een vermelding waard, maar het park is een echt juweeltje. Het bestaat uit twee delen: de gedeeltelijk aangelegde Franse tuin en het wildere Engelse park, dat geleidelijk en onopvallend verandert in een van de grootste aangelegde gebieden van Europa. U wandelt over paden waar vroeger de prinsen en prinsessen van het Huis Liechtenstein over liepen!

Petřín uitkijktoren en een geheime tip – Marian Scenic View Point in Praag

Bovenop de Petřín-heuvel in het centrum van Praag staat al meer dan honderd jaar een uitkijktoren die een uitzicht over Praag biedt alsof je het in je hand hebt. En als je er in de lente heen gaat, kun je de prachtige bloeiende fruitbomen bewonderen. Voor veel Tsjechen is een bloeiende Petřín een synoniem van lenteliefde. En een kus onder een bloeiende amandel-, peren- of kersenboom is een gebeurtenis die niemand elk jaar wil missen. Als je op Petřín bent, kun je naar een van de beste schilderachtige uitzichtpunten in Praag. En waar is dat? Vlak naast het Strahovklooster, waar je een bospad volgt naar het Mariabeeld. Vanaf daar heb je het beste uitzicht over de hele stad. Bovendien ben je misschien wel de enige op het schilderachtige uitkijkpunt, want niet veel mensen kennen het!