Bergen en lekker eten in de Czech Specials-restaurants
Tsjechië wordt van alle kanten omringd door bergen. Die zijn weliswaar niet zo hoog als de Alpen, maar hoog genoeg voor veel sneeuwplezier. Wintersportliefhebbers kijken altijd reikhalzend uit naar de periode waarin er genoeg sneeuw ligt, gewoonlijk van Kerst tot eind maart. Waar u goed kunt skiën komt u te weten bij elk informatiecentrum, waar u lekker kunt eten hoort u van ons.
Het Reuzengebergte is het hoogste gebergte van Tsjechië en aan de voet van de hoogste top, Sněžka, staat in Pec pod Sněžkou het hoge gebouw van hotel Horizont met zijn vermaarde restaurant. We raden u aan om hier de plaatselijke specialiteit, de soep krkonošské kyselo, te proeven, waar uw lepel letterlijk rechtop in blijft staan. Dit is een soep die aardappelen, paddenstoelen, ui en roerei bevat en wordt ingedikt met broodgist.Krijgt u tijdens een wandeling door Špindlerův mlýn zin in een goede maaltijd, ga dan beslist naar hotel Start. Bij restaurant Epicure kunt u hier onder andere hertengoulash met gierstknoedels bestellen, of poffertjes met kwarkcrème en fruit. Als u vanuit het stadje Strážné naar de op 1217 m hoogte gelegen berghutten Friesovy boudy wandelt, zult u daar zeker geen spijt van krijgen. U kunt er uw dorst lessen met het heerlijke lokale bier en uw honger stillen met verschillende regionale specialiteiten. Een stevige kulajda-soep met gepocheerd ei, aardappels in de schil met huisgemaakte kwark of ‘sejkory’, zoete aardappelpannenkoekjes uit het Reuzengebergte, zullen uw dag nog mooier maken.Een populair gebied voor een dagje uit is het bergachtige Boheemse Woud met zijn uitgestrekte bossen en diepe meren. Op de berg Špičák stuit u op pension Avalanche, met regionale specialiteiten gemaakt van wat de plaatselijke natuur zoal te bieden heeft. Hier moet u beslist de romige vissoep met forel uit Annín proeven, of varkensnek uit de oven met boleten- en cantharelsaus. Hotel Srní staat bekend om zijn heerlijke, met zuurkool en spek gevulde aardappelknoedels (de zogenaamde ‘šumavské zelníky’) en in bier gebraden buikspek uit de oven.Ook het prachtige Moravische Jeseníky-gebergte blijft niet achter op gastronomisch gebied. Pension Kovárna in Horní Lipová legt u in de watten met zijn uitstekende keuken. Zorg ervoor dat u er de heerlijke zelfgemaakte paté, geroosterde gans met aardappelpannenkoekjes en de beroemde fruitknoedels probeert. In hotel Diana in Velké Losiny kunt u weer op temperatuur komen met een sterke runderbouillon met wortelgroenten. Speciaal voor de wildliefhebbers staan ​​er verschillende wildgerechten op het menu. Bij restaurant en minibrouwerij Kolštejn in Branná wordt uitstekend bier geserveerd, dat ook bij de bereiding van gerechten wordt gebruikt. Zo staat er eendenbout in Kolštejn-bier met zuurkool en aardappel- en spekknoedels op het menu. En wie durft kan er de gepaneerde stinkkaasjes genaamd olomoucké syrečky bestellen.De Tsjechische gebergten hebben liefhebbers van bergen én van lekker eten veel te bieden! Kom Tsjechië proeven!