Prague Visitors Pass
Plan je een weekend of vakantie in Praag? Dan zou de nieuwe toeristenkaart Prague Visitor Pass wel eens van pas kunnen komen, die niet alleen dient als toegangsbewijs voor de bezienswaardigheden, maar ook als openbaar vervoerbewijs. Daarnaast kun je er een fiets mee huren of gebruiken om korting te krijgen. Het is verkrijgbaar in de informatiecentra van de Prague City Tourism-organisatie.

Gratis toegang in Praag

De nieuwe Prague Visitor Pass-toeristenkaart is vanaf juni in gebruik. De kaart is biedt toegang tot de belangrijkste toeristische attracties, gratis gebruik van openbaar vervoer en toegang tot enkele locaties buiten de het historische centrum. Momenteel zijn 57 toeristische attracties betrokken bij het project, zoals de dierentuin van de hoofdstad Praag , het Nationaal Cultureel Monument Vyšehrad of het Praagse Planetarium, evenals gidsdiensten of rondvaarten op de Moldau. Natuurlijk zijn er ook iconische toeristische attracties zoals de Petřín-uitkijktoren, het oude stadhuis of de Praagse burcht. Met de kaart kun je ook de toeristentram 42 gebruiken, je langs de mooiste plekjes van Praag brengt .

Kosten en verkooppunten

De kaart is te koop voor 48, 72 en 120 uur en in versies voor volwassenen, studenten en kinderen.
  • 48 uur: ​1800 CZK adults (72 euro) - 1350 students (50 euro) - 900 CZK children (36 euro)
  • 72 uur: 2450 CZK adults (98 euro) - 1800 students (72 euro) - 1200 children (euro)
  • 120 uur: 3600 CZK adults (144 euro) - 2700 students (108 euro) - 1800 children (72 euro)
De kaart heeft de vorm van een applicatie en een fysieke plastic kaart, die verkrijgbaar is in toeristencentrain het oude stadhuis, op Můstok , op Petřín en bij de eerste en tweede terminal van Ruzyne Airport. De mobiele applicatie behoudt de functies van een fysieke kaart en breidt tegelijkertijd het aangeboden dienstenpakket uit, bijvoorbeeld om je te informeren over actuele gebeurtenissen en evenementen in Praag .
 

Meer informatie