České Budějovice is Culturele Hoofdstad van Europa 2028!
De winnaar is bekend! České Budějovice is Culturele Hoofdstad van Europa 2028! Ga op reis naar de Zuid-Boheemse metropool aan de rivier de Moldau en ontdek deze zomer haar schoonheden. De bakermat van het beroemde Budweiser-bier heeft op dit moment veel te bieden.
Maak kennis met de Culturele Hoofdstad van Europa 2028! Ontdek České Budějovice!

Maak kennis met de Culturele Hoofdstad van Europa 2028! Ontdek České Budějovice!

Elegante herenhuizen verzameld rond een van de grootste pleinen van Europa, een pittoreske zoutwinkel en een brouwerij die het originele Budvar-bier kookt - dit is České Budějovice, de hoofdstad van Zuid-Bohemen.

Ontdek

Wist je dat?

  • ​Tot de Tsjechische halve finalisten van de prestigieuze Europese competitie voor 2028 behoorden Brno, Liberec, České Budějovice en Broumov. De finalisten waren České Budějovice en Broumov.
  • Twee Tsjechische steden hebben de afgelopen 30 jaar de titel Culturele Hoofdstad van Europa gekregen: Praag in 2000 en Pilsen 15 jaar later.
  • De titel van Culturele Hoofdstad van Europa wordt sinds 1985 door de Europese Unie voor een jaar toegekend aan een of meer Europese steden. Het stelt de gekozen steden in staat om hun culturele leven en de ontwikkeling ervan het hele jaar door aan Europa te presenteren. Meer dan 60 Europese steden, van metropolen tot kleine steden, hebben de titel Culturele Hoofdstad van Europa gehad.