Regio Midden-Bohemen: Koninklijke ervaringen in de buurt van Praag

Regio Midden-Bohemen: Koninklijke ervaringen in de buurt van Praag

Ontdek sprookjesachtige burchten, kastelen en historische koninklijke steden in de buurt van de Tsjechische hoofdstad

Regio Midden-Bohemen: Koninklijke ervaringen in de buurt van Praag
Waarom zou u uw verblijf in Praag niet afwisselen met een uitstapje naar de stad van zilver met een UNESCO tempel, een knekelhuis en de oudste kathedraal van Midden-Europa, naar de Tsjechische Mount Rushmore, naar het Tsjechische Verona of naar een van de tientallen burchten en kastelen? In de provincie Midden-Bohemen, op slechts een korte afstand van de Tsjechische hoofdstad, wachten honderden koninklijke ervaringen op u!


Huur een auto of stap gewoon in een trein of bus en vertrek vanuit Praag voor werkelijk sprookjesachtige ervaringen. Binnen 60 kilometer van de Tsjechische hoofdstad ontdekt u talloze plaatsen die door de eeuwen heen populair zijn geweest bij Tsjechische vorsten en die hun magische historische karakter tot op de dag van vandaag hebben behouden.

De stad van zilver of een reis naar de middeleeuwen onder het teken van UNESCO

St. Barbara´s Cathedral

De parel van Midden-Bohemen is ongetwijfeld Kutná Hora, een stad van zilver, die in de middeleeuwen behoorde tot de belangrijkste Tsjechische koninklijke steden dankzij de winning van edelmetaal. Je kunt vandaag de dag nog steeds in een witte capuchon en met een helm op je hoofd in de middeleeuwse zilvermijn kijken! De denkbeeldige kroon van Kutná Hora is echter de magische historische kern die op de UNESCO-lijst staat ingeschreven met een prachtige laatgotische tempel, de oudste kathedraal in Midden-Europa en een mysterieus knekelhuis.

Een groene reus met het UNESCO-stempel aan de rand van PraagAan de rand van de Tsjechische hoofdstad vindt u nog een Midden-Boheemse unieke bezienswaardigheid onder de bescherming van UNESCO. In een van de grootste natuurlandschapsparken van Europa, in het Průhonice Park, met een renaissancekasteel en vele magische hoekjes in de ruige vallei van een meanderende rivier, waant u zich als in een sprookje. De Tsjechen hebben hier ook een aantal sprookjes gefilmd!

De Tsjechische Mount Rushmore en de poort naar de hel

Houska Castle

Slechts een paar kilometer buiten Praag, niet ver van het charmante koninklijke stadje Mělník, in de diepe bossen van de Regio Kokořín, zijn er naast verschillende mysterieuze burchtruïnes ook drie burchten die voorkomen in vele legendes - het romantische symbool van de regio en de voormalige zetel van roversridders Burcht Kokořín, de zogenaamde Koning van alle burchten Burcht Bezděz die veel Tsjechische kunstenaars inspireerde, en de meest spookachtige van de Tsjechische burchten Burcht Houska waar de poort naar de hel zou zijn verborgen! Durf jij het aan?


Maar dat is niet alles wat de mysterieuze regio Kokořín verbergt! Naast het labyrint van zandstenen rotsen zal een van de lokale, werkelijk unieke bezienswaardigheden, de zogenaamde Duivelskoppen (Čertovy hlavy), het op een na grootste reliëf van hoofden ter wereld na Mount Rushmore in de Verenigde Staten, je fantasie de vrije loop laten!

Een onneembare burcht waar vrouwen niet binnen mochtenAls je een Tsjech vraagt naar de beroemdste Tsjechische burcht, zal hij de Praagse Burcht of Karlstein antwoorden. En Burcht Karlstein is een andere plek in Midden-Bohemen die je zeker niet mag missen bij een bezoek aan Tsjechië! Niet alleen vanwege zijn charme en geschiedenis (het werd gesticht als een kluis voor de kroonjuwelen), maar ook vanwege de lokale collectie gotische paneelschilderijen - deze is de grootste ter wereld!
 

Ontdek andere schatten van de provincie Midden-Bohemen!

SPROOKJESACHTIGE BELEVENISSEN IN TSJECHIË

SPROOKJESACHTIGE BELEVENISSEN IN TSJECHIË

Op kasteel Kačina kom je weliswaar geen president tegen, maar wel een beroemde filmster – een prachtige antieke bibliotheek.
Ontdek
Tsjechische tradities
Maak kennis met alle Tsjechische tradities!

Tsjechische tradities

Tradities, gebruiken en ambachten – elk volk heeft ze en elk volk is trots op de vaardigheden die van generatie op generatie worden doorgegeven. Volksfeesten, ambachten en volkskunst helpen ons om anderen te begrijpen en vaak ook om iets nieuws te leren. Wist u welke tradities uniek zijn in Tsjechië?
Ontdek