Zuid-Moravië: een zonnig deel van Tsjechië bezaaid met wijngaarden

Zuid-Moravië: een zonnig deel van Tsjechië bezaaid met wijngaarden

Ontdek de traditie van deze schilderachtige regio die druiven in zijn wapen heeft staan!

Zuid-Moravië: een zonnig deel van Tsjechië bezaaid met wijngaarden
Laat je meeslepen door de schoonheid van het gracieus golvende landschap bezaaid met eindeloze wijngaarden en pittoreske dorpjes met straatjes omzoomd door wijnkelders... Of je nu wijnliefhebber bent of gewoon wilt genieten van de bijzondere schoonheid van dit landschap, Zuid-Moravië zal je dierbaar worden.

Op de fiets door de wijngaarden


Trek met een groep vrienden op de fiets door Zuid-Moravië! Daarbij zul je niet alleen genieten van de wijn uit de lokale wijngaarden, maar ook van fantastische tochten, of je nu met de auto, te voet of op de fiets gaat. De regio is namelijk doorspekt met honderden kilometers zogeheten wijnpaden! Er voeren in totaal 18 gemarkeerde routes door betoverende wijngaarden, idyllische dorpjes en schilderachtige straatjes met wijnkelders, langs charmante kapelletjes en langs de steile hellingen van de heuvelrug Pálavské vrchy, die nog altijd de eeuwenoude geheimen bewaakt van de mammoetjagers, de Kelten en de soldaten van het tiende Romeinse legioen, die hier volgens de legende de wijnbouw introduceerden.

Ga los in een wijnkelder

Overnachten kun je bij een van de honderden familiekelders in de alomtegenwoordige authentieke folklorestijl en genieten van een avond lang proeven van de lokale wijnen en de specialiteiten van de Zuid-Moravische keuken, zoals pikante kazen en geurige vleeswaren.

Traditie in een modern jasje

Ook liefhebbers van moderne architectuur komen in het zuiden van Moravië aan hun trekken. Moderne wijnmakerijen met designinterieurs, minimalistische paviljoens die perfect in de omliggende wijngaarden passen... Samen met een glas goudkleurige wijn zullen die er niet alleen op je Instagram-profiel bijzonder stijlvol uitzien!

Overnachten in een wijnvat? Geen probleem!


Ook wie van originele ervaringen houdt, is in Zuid-Moravië aan het juiste adres. Wat zou je ervan vinden om te overnachten in een wijnvat, een romantische picknick tussen de wijnranken te beleven of in een glampingtent in een wijngaard te verblijven? Ook de wijnfeesten waar de Zuid-Moravische agenda bol van staat, zullen je vele onvergetelijke herinneringen bezorgen. De wijnoogst staat al voor de deur, dus begin maar vast met plannen!

Ontdek de wijntradities van Zuid-Moravië!

DE TSJECHISCHE WIJNTRADITIE

DE TSJECHISCHE WIJNTRADITIE

Sommige Moravische wijnkelders liggen ondergronds. Waarschijnlijk omdat ze de meest waardevolle schat per liter verbergen.
Ontdek