Nieuwe nachttrein tussen Brussel, Amsterdam en Tsjechië
Reizen per spoor heeft veel voordelen. Zo is het niet alleen veel vriendelijker voor het milieu, maar je reist ook een stuk avontuurlijker dan wanneer je met de auto of het vliegtuig naar je bestemming gaat. Heb je plannen om volgend jaar Tsjechië te bezoeken, dan hebben we goed nieuws. Vanaf 25 maart 2024 rijden de nachttreinen van European Sleeper ook op het traject vanuit België en Nederland naar Tsjechië.
De nachttrein van de Nederlandse-Belgische spoormaatschappij European Sleeper gaat drie keer per week rijden – op maandag, woensdag en vrijdag.
De reizigers stappen om 19:30 in de trein in Brussel, om 22:30 uur in Amsterdam en worden om 09:15 uur wakker in eerste Tsjechische station Děčín. Vervolgens stopt de trein in de stad Ústí nad Labem en om 11:00 uur arriveert de trein op het Centraal Station van Praag. De hele reis duurt dus 15,5 uur. Naast deze drie hoofdsteden stopt de trein nog op 17 plekken.

 
Omdat je in het hart van de stad uitstapt is de trein perfect voor een citybreak in Praag. Maar niet alleen de Tsjechische hoofdstad is voortaan uitstekend bereikbaar.
De trein stopt ook in de stad Děčín, de eerste stad die je tegenkomt als je de Duitse grens passeert. De stad aan de Elbe heeft aan beide oevers een kasteel en is een geliefde uitvalbasis voor het mooie natuurgebied Boheems Zwitserland, een ideale plek voor wandelaars en liefhebbers van natuur.Omdat European Sleeper voor het vervoer van fietsen zorgt is dit een ultieme kans om de Elberoute te gaan ontdekken. Ook geweldig is het om het traject vanuit Děčín (of Ústí nad Labem) naar Praag te fietsen.
 
Foto: P. Prazakova