Vier Oud en Nieuw in Tsjechië

Vier Oud en Nieuw in Tsjechië

Verwelkom het nieuwe jaar in Praag, Brno of in de Tsjechische bergen

Vier Oud en Nieuw in Tsjechië
Al nagedacht hoe jij nieuwjaar gaat vieren? In Tsjechië kun je kiezen voor een knallend feest of juist een rustige jaarwisseling beleven in de natuur. Tsjechië heeft oudejaarsavonden voor iedereen, ook voor degenen die er even tussenuit willen van de drukte.

Oud en nieuw in Praag

De hoofdstad van Tsjechië komt met op oudejaarsavond tot leven. In een sprookjesachtige setting van de Oude Stad of de wijk Malá Strana wordt er uitbundig gefeest. Op het Wenceslasplein is het altijd een drukte van belang met een podium waar vanaf 18.00 uur tot middernacht optredens zijn. Ook clubs en bars van Praag bereiden zich voor op een groot feest. Jonge feestliefhebbers uit heel Europa komen naar de Dlouhá-straat in de buurt van het Oude Stadsplein, bekend als de straat met de hipste bars. Iets minder energieke feesten worden voorbereid voor liefhebbers van klassieke muziek, die kunnen genieten van het galaconcert in Klementinum of het traditionele concert van het Tsjechisch Filharmonisch Orkest in het Rudolfinum Concertgebouw.

Restaurants bieden uitgebreide feestmenu's aan en natuurlijk een champagne!  Ook op verschillende boten kun je de jaarwisseling vieren. Het is aan te raden om de tickets van te voren te kopen, want de nieuwjaarsfeestjes in Praag zijn gewild.

Nieuwjaar in Pilsen en Brno

Praag is zeker niet de enige stad die speciale oudejaarsevenementen aanbiedt – in Pilsen , de hoofdstad van het bier, zijn er traditionele feesten op het Plein van de Republiek. In de tweede grootste stad van Tsjechië kun je net als in Praag je voorbereiden op een groots feest. In Brno wordt nieuwjaar ingeluid met een knallende vuurwerkshow vanaf de burcht Špilberk. Het dak gaat er vervolgens af in ENTER Club Brno. Van ballroomevenementen, Great Gatsby-feesten, balldrops en dansen, het is allemaal te vinden in Brno. 

Het nieuwe jaar beginnen in de bergen

Wil je liever Nieuwjaar in rust spenderen? Dan heeft Tsjechië heel wat plekken waar je de laatste dag van het jaar ontspannen kan afsluiten. Reis naar de bergen en kies een van de bergresorts met wellness. Het voordeel van nieuwjaar in de bergen is dat je de volgende dag gelijk de ski's aan kan doen. Als je wel een feestje wilt, maar dan in de bergen is Špindlerův Mlýn de plek waar je moet zijn. Het skiresort in het Reuzengebergte biedt naast feest ook veel skiplezier.

Een ontspannen oudejaarsavond in kuuroorden

Tsjechische kuuroorden hebben ook tal van aanbiedingen voor oudejaarsavond voorbereid. Geen wonder, want het is beslist beter om bij te komen van een nieuwjaarskater met een jacuzzi of een lekkere massage dan om thuis wakker te worden en na het feest de rommel op te ruimen. In West-Bohemen ligt de bekende driehoek van kuuroorden. De nieuwjaarsarrangementen in Karlovy Vary en Mariánské lázně zijn razendsnel uitverkocht . Je kunt natuurlijk kiezen uit een van de andere Tsjechische kuuroorden, bijvoorbeeld het romantische Luhačovice, Velké Losiny, Teplice, Karlova Studánka etc.

Oudejaarsavond voor gezinnen in het resort Lipno

Het resort Lipno is de perfecte keuze voor gezinnen met kinderen, die liever een uitstapje in de natuur willen maken. Maak de unieke Treetop Walk  die het hele jaar door geopend is - of het nu gaat om bladeren of sneeuw, de boomtoppen zijn altijd indrukwekkend. Ook op oudejaarsavond is het boomkroonpad geopend, met voor iedere bezoeker een kleine verrassing en een kop warme alcoholvrije punch. De laatste dag van het jaar biedt ook tal van sportieve activiteiten, vooral voor kinderen. Ze kunnen 's avonds genieten van een sledetocht in het skigebied van Lipno  en de dappersten onder hen kunnen deelnemen aan een race.

Oudejaarsavond in een wijnkelder

Er zijn weinig plaatsen die meer geschikt zijn voor een nieuwjaarsfeest dan de wijnkelders van Moravië . Zo heeft Mikulov, de hoofdstad van alle wijnliefhebbers van Tsjechië, een speciaal evenement voorbereid op het centrale plein. Oudejaarsavond in een wijnkelder, dat betekent wijn en eten van topkwaliteit, begeleid door traditionele cimbalom-muziek .