Zomer op het water, met een dosis adrenaline
Piratenboten, wilde ritten door waterglijbanen en vermaak op jetsurfboards en flyboards. Als je hiernaar op zoek bent, ben je bij ons aan het juiste adres.

Een piratenboot, zwemmen met een inktvis, of wilde ritten door waterglijbanen!

Het grootste aquapark van Tsjechië, Aquapalace Praag, is opgesplitst in verschillende paleizen. In het Avonturenpaleis vind je perfecte glijbanen en waterglijbanen. De langste waterglijbaan van Tsjechië zal je hartslag doen versnellen. Er staat je een kwart kilometer lange tocht over een wilde rivier te wachten! Het Schattenpaleis zal vooral kinderen betoveren, want zij kunnen hier het wrak van een piratenboot doorzoeken. In het Ontspanningspaleis kun je op temperatuur komen in de sauna of je vermoeide spieren laten masseren in een bubbelbad. Heel ergens anders, in Aqualand Moravia, in Zuid-Moravië, zul je je ook goed vermaken. Behalve sauna´s, bubbelbaden en thermale baden, staan hier maar liefst 28 verschillende waterglijbanen en andere glijbanen voor je klaar! Geen nood aan adrenaline! De namen van de afzonderlijke attracties zeggen genoeg: Kamikadze, Race Race en bijvoorbeeld Wild River. In Centrum Babylon in Liberec word je meegesleurd in een avontuurlijk verhaal, je onderzoekt de zeebodem en komt een inktvis tegen, die hier een schat bewaakt. Kleinere bezoekers zullen zeker onder de indruk zijn van het waterkasteel en liefhebbers van adrenaline-ervaringen van de vier waterglijbanen en de spacebowl. Je zult je ook heerlijk vermaken in Aquapark Olomouc in Moravië, dat met name zeer geschikt is voor kleinere kinderen. Interessant is onder andere het 3D-labyrint met luchttrampolines in het Activity Park in de open lucht.

Ontspannen windsurfen op de Zuid-Boheemse Zee

Tot de meest geliefde plaatsen om te surfen behoort het meer Novomlýnská Nádrž in Zuid-Moravië. Aan de oever van dit stuwmeer, in Pasohlávky tref je alle benodigde faciliteiten aan, inclusief verhuurbedrijven. Een ander stuwmeer met uitstekende surfcondities is Lipno in Zuid-Bohemen, dat ook wel de Zuid-Boheemse Zee genoemd wordt, omdat het het grootste watervlakte van heel Tsjechië is. De beste omgeving om op het Lipno-meer te windsurfen is bij het plaatsje Černá v Pošumaví, waar het meer het breedst is en de wind dus de grootste kracht heeft om de zeilen bol te blazen. Er bevinden zich in deze regio verschillende verhuurbedrijven, waar je alle benodigdheden kunt huren, of je nu een beginner of een ervaren surfer bent. En zeilen? Probeer naast de bovengenoemde locaties ook de stuwmeren Orlická Přehrada of Slapská Přehrada. Bij al deze meren vind je verhuurbedrijven en scholen voor beginnende en licht ervaren zeilers.

Een doldwaze rit hoog boven het water

In Vrané nad Vltavou en in Davle, plaatsjes langs de Moldau, dichtbij Praag, kun spannende uitdagingen verwachten. Overwin je angst en probeer eens een hooverboard of flyboard uit! Begeleid door ervaren instructeurs leer je het hooverboard en/of flyboard te besturen en dan is het helemaal aan jezelf op welke wijze je van de doldwaze rit en de adrenaline in je lichaam geniet! Op de door een waterstraal voortgestuwde plank kun je maar liefst 5 m boven het water vliegen! Breng ook een bezoekje aan het areaal Wake & Fun in Třeboutice in de buurt van Litoměřice. Hier komen ook enthousiaste sporters aan hun trekken, omdat ze gebruik kunnen maken van het ruime aanbod van sportactiviteiten, zoals wakesurfen, wakeboarden, waterskiën, jetsurfen, paddleboarden en beachvoleyballen.

Planken op duizenden manieren

Paddleboarden is de laatste jaren ook op de Tsjechische meren en stuwmeren snel populair geworden. Je kunt deze jonge sport bijna overal beoefenen, als de natuurlijke omstandigheden het maar toelaten. Bijvoorbeeld op stuwmeer Seč in Oost-Bohemen of op het stuwmeer Brněnská Přehrada bij Brno. En met een beetje training kun je op een paddleboard zelfs yoga beoefenen. Gaat jou dat ook lukken?


Een van de weinige watersporten die je in Tsjechië niet onder natuurlijke omstandigheden kunt beoefenen, is golfsurfen. Toch kun je deze sport uitproberen, zij het in een overdekt basin! In Praag bevindt zich namelijk Surf Arena, waar je alles kunt leren en ook kunt uitproberen hoe het is om een golf te vangen, ook al is de oceaan ver weg.

Nachtraften op de Moldau – een ervaring die je nooit meer vergeet!

Samen een rivier afzakken is een geliefd tijdverdrijf van Tsjechische families en vriendengroepen. Dus waarom zou jij het niet ook proberen? Ideale condities voor iedereen vind je op de Moldau in Zuid-Bohemen, in de omgeving van Český Krumlov. Nachtraften door Český Krumlov is ook zeker het proberen waard! Geniet van de sfeer in de stad bij maanlicht en van de verlichte monumenten. Zulke ervaringen vergeet je gewoon nooit meer!

Wakesurfen voor iedereen

Wakesurfen is surfen zonder enige inspanning, waarbij je een sleepkabel vasthoudt op een golf die achter een bewegende boot ontstaat. Deze golf wordt vaak een eindeloze golfgenoemd, omdat de boot erachter deze eindeloos creëert.
 
Wakesurfen is een van de populairste watersporten aller tijden, en n Tsjechië kun je dat op verschillende plekken proberen. Eén daarvan is de zogenaamde Oost-Boheemse Zee, het populaire Rozkoš-waterreservoir.
 
Andere activiteiten zijn het jetskiën, voor snelheidsliefhebbers, waterfietsen voor een familie-idylle, paddleboards of kajaks. Daarin kun je naar het enige eiland in Tsjechië gaan waar meeuwen uitkomen. Je kunt ook verblijven op een camping in de buurt van het Rozkoš-stuwmeer.
 
Je kunt ook wakesurfen in de omgeving van de Náklo-zandbak bij Olomouc, waar ze ook een uitstekend ontbijt serveren in de bistro. Het complex omvat pieren, een gras- en zandstrand, sanitaire voorzieningen, douches en een camping met de mogelijkheid om glamping-tenten te boeken.
 
Waterplezier, zoals wakesurfen, wakeboarden, waterskiën of wakefoilen, kun je ook beleven in het Orlík-waterreservoir, op camping Trhovky. Het Orlík-reservoir maakt deel uit van de Moldau-cascade in Zuid- en Centraal-Bohemen en is een van de meest populaire waterlichamen in Tsjechië.

Water doet leven! En watersporten zorgen voor een hoop plezier

Water doet leven! En watersporten zorgen voor een hoop plezier

De beste activiteit om je op te frissen tijdens een warme dag? Een watergevecht! Aanbevolen door tien van de tien plaatselijke gidsen. Actieve vakantie of wellnessverblijf? Kies voor beide.
Ontdek

Ga je op reis? Blijf veilig! Download de mobiele emergency rescue-app “Záchranka”

Ga je op reis? Blijf veilig! Download de mobiele emergency rescue-app “Záchranka”
De app Záchranka staat altijd klaar op je mobiele telefoon, zodat je met één druk op de knop snel contact kunt opnemen met de reddings- of bergdienst.

Verdere slimme functies

  • Geef je exacte locatie en andere informatie op om de redding te bespoedigen
  • Plan je reis van tevoren en krijg informatie over het actuele gevaar in de bergen
  • Vind de dichtstbijzijnde AED of EMS
  • Een handige EHBO-gids
  • Ontvang belangrijke informatie tijdens een noodsituatie met relatie tot de volksgezondheid
  • Video-overdracht direct vanaf de locatie
  • Krijg ook hulp in Hongarije, Oostenrijk en de Slowaakse bergen
Beschikbaar in het Engels, Duits, Pools, Oekraïens, Vietnamees en Tsjechisch.