Regio Karlovy Vary: Traditie van kuuroorden zit hier diep in DNA
Een warm bad nemen in thermaal water, wandelingen maken langs de bekoorlijke spa-colonnades, daarbij langzaam vers van de bron getapt mineraalwater drinken, van een lekkere warme spa-wafel met een hint van vanille genieten en ongedwongen de schoonheid van de historische architectuur aanschouwen… Welkom in het land van kuuroorden, welkom in Tsjechië! Het centrum van de spa’s bevindt zich in de regio Karlovy Vary, met als een juweel de gouden spa-driehoek, opgenomen in de UNESCO-lijst.

De grootste concentratie van warme geneeskrachtige bronnen ter wereld, het oudste radonkuuroord in de wereld en zelfs drie prachtige steden die samen de unieke West-Boheemse spa-driehoek vormen en samen met nog andere 8 Europese kuuroorden op de UNESCO-lijst staan. Dit alles is te vinden in de Regio Karlovy Vary – een gebied dat aan geen liefhebber van ontspannen vakanties, architectuur, geschiedenis en bekoorlijke natuur mag ontgaan. Ook beroemdheden zoals Goethe, Johann Strauss, Beethoven, Kafka en vele anderen ondergingen hier heilzame behandelingen!

Je kunt kiezen tussen het grootste Tsjechische kuuroord Karlovy Vary, het prachtige Mariánské Lázně, het romantische Františkovy Lázně of het kuuroord Jáchymov aan de voet van het Ertsgebergte – in al deze plaatsen kan je een onvergetelijke belevenis ervaren.

Kom veel meer te weten over de Tsjechische kuuroorden!

Kom veel meer te weten over de Tsjechische kuuroorden!

De oude Romeinen en Kelten wisten al dat bepaalde natuurlijke bronnen op het grondgebied van het huidige Tsjechië over genezende krachten beschikten. De Tsjechische kuuroorden, waar al sinds mensenheugenis beroemde personen uit heel Europa mensen komen recreëren, hebben dan ook een traditie van meer dan driehonderd jaar. Goethe, Beethoven, filmsterren en invloedrijke aristocraten hebben langs de colonnades gekuierd. De luxe, het comfort en de uitmuntende bediening, waar deze beroemde personen destijds van genoten, zijn tegenwoordig ook beschikbaar voor jou. Heb je je koffers al gepakt? De regio Karlovy Vary met zijn heilzame geisers en ook andere Tsjechische kuuroorden verwachten je!
Ontdek