De mooiste locaties in Tsjechië om te trouwen
In Tsjechië vindt men veel prachtige romantische locaties, die als geschapen zijn voor een trouwfeest. Als u een sprookjesachtige omgeving zoekt, midden in de natuur, in een kerk of op een boerderij wilt trouwen, dan vindt u op ons lijstje zeker de juiste locatie!

ČERVENÁ LHOTA: Het sprookjesachtigste kasteel in Tsjechië

Kasteel Červená Lhota is onmiskenbaar een ware droomplaats. Het romantische herenhuis omringd door water zorgt ervoor dat men zich in een sprookje waant. De trouwplechtigheid kan plaatsvinden in de trouwzaal van het kasteel, in het kasteelpark of in de kapel. Uw grote dag zal hier beslist onvergetelijk zijn.

KŘIVOKLÁT: Beleef een kant-en-klare bruiloft in koninklijke stijl

Křivoklát hoort bij de belangrijkste en oudste koninklijke burchten in Tsjechië. Op basis van uw wensen en voorkeuren wordt hier een „kant-en-klaar“ trouwfeest geregeld: de volledige trouwservice omvat verhuur van de trouwzaal in het koninklijke fort, bloemendecoratie, een gevarieerd huwelijksmenu, kappersdiensten en ook de mogelijkheid om in een luxe bruidssuite en appartementen te logeren. Op Křivoklát wordt u als echte aristocraten verzorgd.

HRADEC NAD MORAVICÍ: Een kasteel als uit een Disney-sprookje, bewonderd door beroemde personen

Kasteelcomplex in Hradec nad Moravicí is dankzij zijn charme een gewilde locatie voor trouwceremonies. In het verleden verbleven op dit kasteel veel beroemde mensen, zoals bijv. de componisten Ludwig van Beethoven, Franz Liszt of de geniale violist Niccolò Paganini. Komt u ook? Beethoven’s piano, waarop hij tijdens zijn verblijf hier speelde en componeerde, zal gedurende uw bruiloft samen met uw trouwringen bij de meest waardevolle voorwerpen op het kasteel horen.

SILVERSTONE LIVING: Een luxueus resort waar een familieboerderij, wellness en de natuur van het berggebied een geheel vormen

Een locatie die volstrekte privacy en rust aanbiedt, middenin de prachtige natuur van het Reuzengebergte. Accommodatie in romantische blokhuizen, uitstekende zelfgemaakte maaltijden of wellness & spa in de open lucht klinken als de perfecte plaats voor een bruiloft in landelijke stijl.

VILLA RICHTER: Romantiek middenin een bruisende hoofdstad

Als u voor uw trouwceremonie een prachtige locatie in de open lucht zoekt, dan zal voor u de perfecte bruiloft plaats kunnen vinden in Villa Richter met een magisch uitzicht over de hele stad Praag. Deze locatie samen met de naastgelegen wijngaard van de Heilige Wenceslaus maakt een deel uit van de Praagse Burcht. Hier kunt u van de mooiste uitzichten over het historische centrum van de stad genieten.

VELTRUSY: Een perfecte samenvloeiing van de natuur en aristocratische sfeer

In Veltrusy staat een prachtig barok kasteel, omgeven door het grootste kasteelpark in Tsjechië. In het park vindt men romantische paviljoenen, tempels en binnenplaatsen waar getrouwd kan worden. Wie voorkeur geeft aan de binnenruimtes in het kasteel zelf, kan de trouwceremonie in de representatieve zaal of kasteelkapel houden.

ŽLEBY: Alles staat klaar voor liefhebbers van de Engelse stijl

Beleef een sprookjesachtige bruiloft met een tintje van Old England. Kasteel Žleby biedt een overweldigend exterieur dat gekarakteriseerd wordt door renaissancistische arcades. Bij regen kan de bruiloft in de kasteelkapel of feestzaal met romantische versieringen plaatsvinden.

KYNŽVART: Spreek het “ja-woord” uit midden in de gouden spa-driehoek

Het classicistische kasteel, dat vereerd werd door het bezoek van bijvoorbeeld de Oostenrijkse keizer Ferdinand of Duitse dichter J. W. Goethe, ligt in de wereldberoemde spa-driehoek. Het kasteel is omgeven door een uitgestrekt park in Engelse stijl met een neogotische kapel in het bosje boven het kasteel of een romantisch eilandje in de Molenaarsvijver. Op al deze locaties kan de bruiloft worden georganiseerd.

CHATEAU MCELY: Een eco-chic kasteelhotel in de ongerepte natuur dichtbij Praag

Kasteelhotel Mcely ligt op een klein uurtje rijden van Praag en is een ideale locatie voor een romantisch verblijf en bruiloften. Het heeft namelijk zijn bekoringen in elk jaargetijde! In de lente met honderden narcissen en tulpen, in de zomer tussen bloeiende omliggende weilanden of in de herfst tussen kleurrijke bladeren en in de winter met de Kerstsfeer van het met 7.500 lichtjes versierde kasteel.

VYŠEHRAD: Gotisch-Romaanse basiliek gedecoreerd door vooraanstaande schilders en beeldhouwers

De Sint-Petrus-en-Pauluskerk in de Praagse wijk Vyšehrad heeft vanaf de oprichting al vele verbouwingen doorstaan. Het huidige neogotische uiterlijk herbergt een rijk versierde interieur, zowel gotische als romaanse bouwelementen en een tentoonstelling van zeldzame sieraden en weefsels. Het is een Tsjechisch nationaal cultuurmonument. De trouwceremonie kan plaatsvinden in de Vyšehrad-parken, in de zaal van het gebouw van de Oude Burggraafschap (Staré purkrabství), in het Zomertheater (Letní scéna) of in de grote ondergrondse zaal genaamd Gorlice.

OUDESTADSRAADHUIS VAN PRAAG: Wissel de trouwringen uit op de beroemdste locatie van Praag

Wilt u iets bijzonders? Huwelijk in het Oudestadsraadhuis in het hart van de hoofdstad zal een schot in de roos zijn! Een meer bijzondere locatie voor het sluiten van uw huwelijk zal moeilijk te vinden zijn.  Het Plein van de Oude Stad (Staroměstské náměstí) is een van de meest bezochte plaatsen van Tsjechië – het is een iconische plek!

KUKS: Vier uw Grote dag in de parel van de Tsjechische barok

Een zeer unieke barokarchitectuur vindt men in het Hospitaal Kuks dicht bij het stadje Jaroměř. In een schilderachtige vallei van de rivier Elbe heeft Franz Anton von Sporck aan het begin van de 18e eeuw als eerst badhuizen met een kasteel en een herberg laten bouwen, omdat hier een heilzame bron ontsprong. Trouwceremonies worden gehouden in de barokke apotheek Bij de Granaatappel, in het lapidarium van het Hospitaal of in de open lucht op de binnenplaats en in de kruidentuin.

KERK IN NERATOV: Bruiloft als een intieme belevenis

De Onze Lieve Vrouw ten Hemelopnemingkerk in Neratov domineert dit dorpje in het Adelaarsgebergte. Neratov zal een perfecte locatie voor uw bruiloft zijn als u een zeer intieme ceremonie wens. Op deze bijna afgelegen plaats wordt u verrast door een prachtige bedevaartskerk met een imposant glazen dak.

ŠVIHOV: Bruiloft in een burcht?

Als u graag een pompeuze bruiloft wenst met een echt middeleeuwse sfeer, is de burcht Švihov de juiste locatie voor u! Destijds een van de grootste vestingen leeft vandaag de dag niet alleen dankzij rondleidingen, maar ook dankzij vele evenementen en natuurlijk trouwfeesten. Ook Švihov biedt meerdere mogelijkheden voor de ceremonie. Bijvoorbeeld binnen de burcht in de danszaal, burchtkapel of in het voormalige opslaggebouw, dat zeer geliefd is voor het “boerderij-achtige” uiterlijk. In de open lucht kan men dan op de westelijke dwingel of het weiland achter de burcht trouwen.

SLAVKOV: Vier uw Grote dag met Napoleon Bonaparte

Kasteel van Slavkov is een van de oudste paleizen in Moravië. U kunt het trouwfeest op een plaats met “genius loci” organiseren: na de beroemde Driekeizerslag (de Slag bij Austerlitz) heeft Napoleon op dit kasteel pompeus zijn overwinning gevierd. Een werkelijk romantische bruiloft kan plaatsvinden in een mooie barokke omgeving, namelijk in het kasteelpark in Frans-Engelse stijl, op de binnenplaats van het kasteel of in het interieur.