Dag van de Aarde 2024 is hier. Lang leve onze planeet!

Dag van de Aarde 2024 is hier. Lang leve onze planeet!

Op 22 april viert onze aarde haar feestdag!

Dag van de Aarde 2024 is hier. Lang leve onze planeet!
Elk jaar in april worden miljoenen mensen over de hele wereld eraan herinnerd hoe mooi, maar ook kwetsbaar, onze planeet is. De Dag van de Aarde is een oproep tot actie om onze planeet te behouden voor toekomstige generaties. Vier bijvoorbeeld de feestdag van onze aarde door na te denken over je geplande vakantie en een duurzamere route te kiezen. Als je gokt op Tsjechië, zal je merken dat het heel gemakkelijk is om milieuvriendelijk te reizen.

Groen reizen - in Tsjechië is dat geen probleem

Je hoeft jezelf op geen enkele manier te beperken als je duurzaam reist in Tsjechië. Het land in het hart van Europa biedt ideale omstandigheden voor iedereen die om het milieu geeft. Wist je bijvoorbeeld dat het Tsjechische spoorwegnet het dichtste van Europa is? Je kunt bijna overal met de trein komen, dus je hebt geen auto nodig. Afval sorteren zal ook een plezier zijn: Tsjechië heeft een van de meest efficiënte afvalsorteer- en recyclingsystemen ter wereld. Op elke hoek vind je kleurrijke containers.

Groen Praag

Op weg naar de hoofdstad? Goede keuze. Praag is niet alleen een van de metropolen ter wereld met de hoogste concentratie groen per inwoner, het heeft zelfs het op een na beste openbaar vervoer ter wereld! Bovendien behoort Praag tot de 50 wereldsteden met het grootste aantal plekken voor wandelingen en uitstapjes.

Naar het groen voor de favorieten van Google Maps

Ga je op natuurwandeling? Ook een leuk idee! Tsjechië heeft een van de dichtste en best gemarkeerde netwerken van toeristische routes ter wereld. En bovendien behoort Tsjechië volgens gegevens van Google Maps tot de landen met het grootste aantal toeristische gebieden per inwoner. Het IJzergebergte en het Adelaarsgebergte hebben meer beoordelingen dan bijvoorbeeld de Zwitserse Alpen en behoren bovendien tot de best beoordeelde ter wereld!

Doe iets extra's voor onze planeet als je reist

Heb je al gehoord van de nieuwe trend genoemd PLALKING? Tijdens je omzwervingen door de adembenemende natuur van Tsjechië komt het helaas wel eens voor dat je lelijk weggegooid afval tegenkomt. Dat is nooit leuk, maar jij kunt ook helpen. Plalken, in andere woorden lopend afval oprapen, is een geweldige kans om een ​​milieustrijder te worden en het landschap te helpen. Zo kan je je aansluiten bij de duizenden Tsjechen die meedoen aan de apriluitdaging "Tsjechië opruimen" en als vrijwilligers afval verzamelen in de natuur. Pak gewoon een vuilniszak, handschoenen en ga op reis. Bovendien zal je lichaam je dankbaar zijn, want plalking is een lichte fitnessoefening met een ecologische ondertoon. De maand april, die hoort bij de viering van de Dag van de Aarde, is perfect voor deze activiteit.

Draag bij aan natuurherstel

Wat kun je naast duurzamer reizen nog meer doen? Geef iets terug aan de natuur door een boom te planten! Sluit je bij ons aan als onderdeel van het Plant the Future-initiatief↗. Het doel is om tegen eind 2025 10 miljoen bomen buiten het bos in Tsjechië te planten. Je kan meedoen als donateur of vrijwilliger en met je eigen handen een boom planten. Op deze manier draagt  je bij aan het versterken van de weerstand van het Tsjechische landschap en de steden tegen de gevolgen van klimaatverandering.

HELP NU↗

Bekijk onze tips over hoe je een attente toerist kunt worden en kunt bijdragen aan een betere toekomst - van de planeet Aarde en ook van de onze! Laten we haar verwennen, verplegen en goed voor haar zorgen: we hebben geen andere plek in het universum om naartoe te verhuizen.

Reis duurzaam!

Reis duurzaam!