Tsjechische campings met de hoogste beoordelingen
We hebben de Tsjechische campings geselecteerd die consequent hoog scoren in bezoekersbeoordelingen. Fietsers, gezinnen met kinderen en automobilisten zullen allemaal iets vinden om van te genieten. Natuurlijk zijn de beste glamping plekken in Tsjechië ook niet weggelaten. Deze gerenommeerde campings garanderen topservice en bevinden zich in de buurt van vele charmante steden met unieke historische bezienswaardigheden en prachtige natuurlijke locaties. Dus, kom binnen!

De beste camping voor gezinnen met kinderen: Camping Rožnov

Gezinnen met kinderen zullen Camping Rožnov in het Moravische Rožnov pod Radhoštěm weten te waarderen, die uitstekende faciliteiten biedt voor het hele gezin. Dankzij de gevarieerde activiteiten voor kinderen, waaronder een speeltuin, zwembad en animatieprogramma, zullen je kinderen een onvergetelijke vakantie beleven. De camping is een ideale uitvalsbasis voor uitstapjes naar het Beskydy-gebergte, en ook het nabijgelegen openluchtmuseum, dat op ongeveer 5 minuten lopen ligt, is een bezoek meer dan waard.

De beste camping voor caravans: Autocamp Sedmihorky

Als je eigenaar van een caravan of camper bent, is Autocamp Sedmihorky in het hart van het Boheems Paradijs voor jou ideaal. De camping biedt ruime en zeer goed uitgeruste staanplaatsen voor caravans. Ook het dienstenaanbod is gevarieerd – er is een fietsverhuur, speeltuin, zandstranden en een mini-kinderboerderij. De camping ligt te midden van een schilderachtig landschap, dat uitnodigt om het rotsgebied lopend of op de fiets te verkennen. Een mooie wandelroute voert je ook mee naar het nabijgelegen kasteel Hrubá Skála en de burcht Valdštejn.

De beste camping voor zwemplezier en diensten van topkwaliteit: Camping Vranovská pláž

Wie goede accommodatie wil combineren met zwemgelegenheid, is bij Camping Vranovská pláž in Zuid-Moravië aan het juiste adres. De camping ligt aan het Vranov-stuwmeer, waar je kunt genieten van zwemmen en watersporten. Er zijn moderne, goed onderhouden trekkershutten en kampeerplaatsen beschikbaar. En waar kun je terecht voor uitstapjes in de omgeving? Breng bijvoorbeeld een bezoek aan kasteel Vranov, de burcht Bítov of de nabijgelegen historische stad Znojmo. En voor natuurliefhebbers is een uitstapje naar Nationaal Park Podyjí een echte aanrader.

Ideaal voor fietsers: Autokemp Buňkov

Voor fietsliefhebbers is Autokemp Buňkov bij Pardubice een schot in de roos. De camping ligt in het mooie landschap aan de Elbe, dat fietsroutes voor elk ervaringsniveau biedt. Op de camping vind je benodigdheden voor fietsonderhoud, een laadstation voor elektrische fietsen en een winkel met fietsaccessoires. Na een hele dag fietsen kun je bijkomen op de oevers van het meer Buňkov of de nabijgelegen stoeterij in Kladruby, een UNESCO-monument, bezoeken. Ook de stad Pardubice met kasteel en de burcht Kunětická hora zijn een bezoek waard.

Een paradijs voor motorrijders: Autokemp Sykovec

Voor motorrijders is Autokemp Sykovec in de provincie Vysočina, die ideaal is voor een vakantie op twee wielen, een echte aanrader. De camping beschikt over een veilige parkeerplaats voor motoren en comfortabele accommodatie in trekkershutten en tenten. De omgeving biedt eindeloze kilometers autoluwe wegen die het schilderachtige landschap van de Boheems-Moravische Hoogvlakte doorkruisen, met vele inspirerende bestemmingen voor een rit op de motor. Bijvoorbeeld de pelgrimskerk op de heuvel Zelená hora (een UNESCO-monument), de prachtige rotsgebieden Devět skal, Pasecká skála en Dráteníčky en de gotisch-renaissancistische burcht Pernštejn.

De gezelligste camping: Autokemp Budišov nad Budišovkou

Ben je op zoek naar een rustige, gezellige camping, dan mag je Autokemp Budišov nad Budišovkou in het noorden van Moravië niet missen. Deze kleine camping is een perfecte keuze voor wie de voorkeur geeft aan een kleine, gemoedelijke entourage. Geniet van ontspanning en rust in een mooie omgeving die een ideale uitvalsbasis is voor wandelingen en uitstapjes. Bijvoorbeeld naar het kasteel van Hradec nad Moravicí. Of doe inspiratie op bij de tips van de Technoroute, die langs de technische monumenten van Noord-Moravië voert. Zo is een bezoek aan de Raab-schacht en de Flaschar-mijn vol van verrassende ervaringen en kun je in de Wesselsky-watermolen aan de Oder logeren als in oude tijden.   

Voor liefhebbers van geschiedenis: Kemp Keramika

Ga je naar West-Bohemen, laat dan Kemp Keramika bij Pilsen niet achterwege. Deze camping ligt in een prachtig landschap bij het stuwmeer Hracholusky. Je kunt er een tent opzetten, een trekkershut huren of in je eigen caravan verblijven. Kemp Keramika is ook geschikt voor liefhebbers van geschiedenis, want de omgeving telt vele monumenten en historische steden. Zo kun je bijvoorbeeld klooster Plasy bezoeken, waar je niet alleen het klooster zelf kunt bezichtigen, maar ook in het Centrum voor bouwkundig erfgoed zelf uitproberen hoe er in het verleden gebouwd werd.