Winterseizoen 2023/24 in Tsjechië: Nieuws en openingsdata voor Tsjechische skigebieden

Winterseizoen 2023/24 in Tsjechië: Nieuws en openingsdata voor Tsjechische skigebieden

Geniet van gezellig skiën (niet alleen) in de Tsjechische bergen!

Winterseizoen 2023/24 in Tsjechië: Nieuws en openingsdata voor Tsjechische skigebieden
De meeste Tsjechische skigebieden openen hun deuren al in december - dit jaar zijn ze nog moderner, comfortabeler, duurzamer en een stukje groter. En dat alles nog tegen dezelfde prijzen als vorig jaar! Topservice, geweldige faciliteiten voor ouders en kinderen, gezellige pubs waar de geur van de Tsjechische winterkeukenspecialiteiten naar toe waait... Dat zijn de Tsjechische bergen, glooiende heuvels die gemaakt zijn voor een zorgeloze wintervakantie voor het hele gezin.

De langste Tsjechische skipiste vind je in Neder-Moravië

Het lijkt erop dat de Tsjechische winterresorts een race hebben aangekondigd om tegen 2025 de langste skipiste van Tsjechië te bouwen. Vorig jaar behaalde Skiresort Klínovec de eerste plaats met een nieuwe 3,4 kilometer lange baan, dit jaar werd het skigebied in West-Bohemen ingehaald door Relax & Sport Resort Dolní Morava. De nieuwe familiepiste van 3,7 kilometer biedt niet alleen fantastische uitzichten, maar ook een royale breedte van ten minste 25 meter over de gehele lengte. Voor één skipas kun je skiën op meer dan 10 km volledig besneeuwde pistes van alle moeilijkheidsgraden in een van de beste Tsjechische resorts boordevol topdiensten en attracties. De start van het skiseizoen in Neder-Moravië staat gepland voor het eerste weekend van december.


Maar de langste track is niet het enige record dat Dolní Morava op zijn naam heeft staan! Je kunt hier wandelen over de langste hangbrug voor voetgangers ter wereld en je kunt je vermaken op de tweede langste bobsleebaan in zijn soort in Europa! Het is het hele jaar door geopend.Špindlerův Mlýn – nieuwe pistes en bredere tracks 

Dankzij de nieuwe pistes en de uitbreiding en aanpassingen van de bestaande wacht je een aanzienlijk betere sportervaring, zelfs in het beroemdste Tsjechische resort, het skigebied Špindlerův Mlýn in het Reuzengebergte, waar het winterseizoen op 9 december begint.

Het belangrijkste nieuws van het grootste resort in het Reuzengebergte, waar ook Olympisch kampioen Ester Ledecká traint en waar regelmatig de wereldbeker skiën wordt gehouden, is de voltooiing van de eerste fase van de verbinding van de skigebieden Svatý Petr en Medvědín. Daardoor zijn er twee nieuwe wervelkolompistes ontstaan. Het verbinden van de gebieden zorgt voor veiliger en uiteraard comfortabeler skiën op bredere pistes. Het verkeer van skiërs tussen de twee resorts zal worden verzekerd door kabelbanen, waardoor de noodzaak om zich per auto of bus door de stad te verplaatsen wordt verminderd.

Monínec - sneeuwgarantie en duurzamer skiën in de buurt van Praag

Het eerste Tsjechische skigebied waar het winterseizoen begint is Monínec, dat vanuit Praag in slechts een uur met de auto te bereiken is. Skiën is hier al sinds 17 november mogelijk! Hoe is zoiets mogelijk, vraag je, als de omliggende weilanden nog groen zijn? Dit is te danken aan de nieuwe sneeuwopslag, waardoor de sneeuw van vorig jaar hier bleef liggen met behulp van een nieuwe, meer ecologische en economische technologie. Snowfactory maakt het mogelijk om zelfs bij temperaturen tot 15 °C sneeuw te maken en natuurlijke en technische sneeuw lange tijd op te slaan en vervolgens te recyclen. Dus zelfs als de natuurlijke omstandigheden in de winter niet de beste zijn, zal er sneeuw liggen op Monínec!

Ga je skiën in Tsjechië? Onze praktische gids voor Tsjechische skigebieden komt goed van pas!

Ga je op reis? Blijf veilig! Download de mobiele emergency rescue-app “Záchranka”

Ga je op reis? Blijf veilig! Download de mobiele emergency rescue-app “Záchranka”
De app Záchranka staat altijd klaar op je mobiele telefoon, zodat je met één druk op de knop snel contact kunt opnemen met de reddings- of bergdienst.

Verdere slimme functies

  • Geef je exacte locatie en andere informatie op om de redding te bespoedigen
  • Plan je reis van tevoren en krijg informatie over het actuele gevaar in de bergen
  • Vind de dichtstbijzijnde AED of EMS
  • Een handige EHBO-gids
  • Ontvang belangrijke informatie tijdens een noodsituatie met relatie tot de volksgezondheid
  • Video-overdracht direct vanaf de locatie
  • Krijg ook hulp in Hongarije, Oostenrijk en de Slowaakse bergen
Beschikbaar in het Engels, Duits, Pools, Oekraïens, Vietnamees en Tsjechisch.